Julkiset tilat, toimistot

Julkisissa tiloissa ja toimistoissa tasaisella ja häikäisemättömällä valolla varmistetaan edellytykset viihtyvyydelle, hyvälle vireystilalle ja esteettömälle liikkumiselle. Toimistokohteiden valaistuksen suunnittelussa kannattaa huomioida tilojen erilaiset käyttötilanteet ja käyttäjien tarpeet valitsemalla soveltuvin ohjausjärjestelmä.  

valaistus Julkiset tilat toimistot
tietoturva

Langattoman valaistuksenohjauksen tietoturva – näin otat sen huomioon suunnittelussa

Valaistusta ja sen ohjausta määrittävät aina tilan luonne ja käyttötavat. Langattoman tietoliikenteen täytyy olla salattua. Kun langaton valaistuksenohjaus suunnitellaan huolella, rakennetaan oikein ja pidetään ajan tasalla, ei tietoturvasta tarvitse huolestua.

Lue lisää.
casambi-ohjaus

Julkisten tilojen valaistus langattomalla ohjauksella

Valo luo julkisiin tiloihin mukavuutta ja turvallisuutta. Valitsemalla langattoman ohjauksen varmistat, että valaistus on helppo mukauttaa vaihteleviin käyttötarpeisiin. Lue vinkit valaistuksen suunnitteluun!

Lue lisää.
langaton opas

Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Suunnittele valaistuksenohjaus asiakaslähtöisesti – valitse älykäs langaton ohjaus. Valaistusjärjestelmä nykyaikaisilla led-valaisimilla yhdistettynä langattomaan ohjaukseen tuo selvää säästöä energiakulutuksessa, asennuksessa ja ohjelmoinnissa.

Lue ruudulta tai lataa pdf-opas.
Zhèn ravintolaan intiimi tunnelma Coloris led-nauhalla

Zhèn ravintolaan intiimi tunnelma Coloris led-nauhalla

Helsingin ja koko maan ensimmäiseen kiinalaiseen fine dining -ravintolaan asennettiin Coloris led-nauha älykkäällä Cozify-ohjauksella. Coloris led-nauhan miljoonista värisävyistä löytyy helposti sopiva valon värisävy ja haluttu lämmin tunnelma, joita Cozify-ohjauksella on helppo hallita. 

Lue valaistuksen ja sen ohjauksen toteutuksesta
Navi Noodle bar

Nuudelibaariin raikas valaistus Plata-moduulivalaisimilla

Navi Noodle bar Helsingin Uudenmaankadulla tarjoaa autenttisia kiinalaisia herkkuannoksia skandinaavisen selkeässä ravintolassa. Plata-moduulivalaisimet Spot-On kohdevalaisimilla täydennettynä sopivat moderniin ja mutkattomaan tyyliin.

Lue Navi Noodle barin valaistuksesta.
Fiskdisken Vaasa, Airam led-valonauhat

LED-valonauhoilla on helppo luoda toimitiloihin erilaisia ilmeitä

LED-valonauhat sopivat toimitilojen yleis- ja korostusvalaistukseen. Laadukkaat LED-valonauhat ovat energiatehokkaita ja niiden asentaminen on helppoa.

Lue vinkit valaistuksen suunnitteluun!
Casambi-ohjattu valaistus Helsinki-Vantaa lentoasema

Langaton vai perinteinen valaistuksen ohjaus?

Valaistusohjausjärjestelmän valinnassa tavoitteena tuoda riittävän tehokasta valoa sinne missä sitä tarvitaan ja vain silloin kun sitä tarvitaan. Käyttäjien tarpeiden kartoittaminen ja osallistaminen kannattaa jo suunnittelun alkuvaiheessa.

Lue ohjausmenetelmien eroista.
Hämeenlinnan kirjasto, Eddy-valaisin

ActiveAhead® – älykäs ja oppiva langaton valonohjaus

Itseoppiva, älykäs valaistusratkaisu ActiveAhead® toimii ja oppii langattomassa verkossa. Järjestelmä säästää kustannuksia ja energiaa itseoppivan algoritmin ja langattoman ohjauksen ansiosta. Ratkaisu sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin, kun tarvitaan älykästä energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta.

Tutustu älykkääseen valaistuksen ohjaukseen.
Älykäs valaistus toimistossa

Toimistovalaistus langattomalla ohjauksella

Toimistokohteiden valaistuksen suunnittelussa pitää huomioida tilojen eri käyttötilanteet ja käyttäjien tarpeet. Valaistusjärjestelmän langaton valaistuksenohjaus antaa suunnittelijalle suurta vapautta oikean ja miellyttävän valaistuksen luomiseen käyttäjälähtöisesti, kustannustehokkaasti ja muuntojoustavasti.

Lue toimistovalaistuksen suunnittelusta.
Hämeenlinnan kirjasto remontoitiin vastaamaan kaupunkilaisten muuttuneita tarpeita

Hämeenlinnan kirjasto remontoitiin vastaamaan kaupunkilaisten muuttuneita tarpeita

Hämeenlinnan pääkirjaston remontin yhteydessä toteutettiin valaistusuudistus kirjaston käyttömukavuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Moniin tiloihin valittiin Airamin valaisimet, joista osassa on käytössä langattomasti hallittava, itseoppiva ActiveAhead-ohjaus. Älykkäästi ohjatut valaisimet pystyvät mukautumaan ympäristössä tapahtuviin muutoksiin esim. uusiin väliseiniin ja sen myötä muuttuneisiin valaistusvaatimuksiin.

Lue saneerauskohteen valaistuksesta!
marski keittiö helsinki

Marski loistaa Helsingin parhaalla paikalla

Airam toimitti valaisimia ja valonlähteitä hotelli Marskiin saneerauksen yhteydessä mm. ravintolasaliin, keittiöön, käytävä- ja pysäköintitiloihin. Viihtyisän tunnelman kruunaa lämmin valo Kuusi palaa -ravintolasalissa. Keittiössä Clean-puhdastilavalaisimet toimivat korkean hygieniavaatimuksen ammattikeittiössä.

Lue lisää.
Helsinki-Vantaa lentoasema Hightbay-syväsäteilijät

Helsinki-Vantaa lentoaseman Casambi-ohjattu valaistus

Airam toimitti Finavia Helsinki-Vantaa lentoaseman terminaalien valaistuksen langattomana Casambi-ohjattavana kokonaisratkaisuna. Terminaali 1:n korkeiden osien yleisvalaistukseen asennettiin Highbay-syväsäteilijät vakiovalo-ohjauksella ja muihin tiloihin Plata-paneelivalaisimia sekä Optimus ja Future Tech -valaisimia.

Lue lisää.
Visavuori Casambi Center-spotti

Valoilla joustavuutta ja tunnelmaa näyttelytiloihin

Kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakodissa ja museossa Center-kohdevalaisimet valaisevat mm. pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Kolmivaihekiskossa Center-kohdevalaisimet sopivat erinomaisesti gallerioihin: valaisimia on helppo siirtää ja suunnata uudelleen tarpeen mukaan. 

» Lue lisää Suomen hauskimman museon valaistuksesta
Gofore Helsinki, toimistotilojen valaistusratkaisut

Häikäisemätöntä valoa Goforen tiloihin

Airam valaisi Goforen liiketilassa toimisto- ja neuvotelutilat Helsingin Kampissa. Toimiston työpisteisiin haluttiin häikäisemätöntä epäsuoraa valoa Dali-ohjauksella

Lue lisää.
pankkikonttorin valaistus

Pankkikonttorin valaistus uusittiin nopealla aikataululla

Helsinkiläisen pankkikonttoriin vaihdettiin Plata moduulivalaisimet saneerauksen yhteydessä. Asennus saatiin täsmällisen siistiksi piilolista-asennussarjan avulla.

Lue lisää.
wirkkalat Finavia Länsiterminaali

Wirkkalan K2-valaisimet kruunaavat matkustajien viihtyvyyden

Tapio Wirkkalan K2-malliston klassikkovalaisimet kokoavat porttialueiden modernit sohvaryhmät funktionaalisesti yhteen. Tilaan rakennettu yhtenäinen, näyttävä oleskelualue kutsuu viihtymään.

Lue lisää.