Ideat ja vinkit kodinvalaistukseen

Suunnitteletko valaistusta uuteen kotiin vai remontoitko vanhaa asuntoa? Etsitkö inspiraatiota, seuraatko trendejä? Herättääkö valaistusalan termistö kysymyksiä? Meillä Airamilla on sadan vuoden kokemus valaistuksesta. Näiltä sivuilta löydät ideat, vinkit, artikkelit ja sisällöt kodin valaistukseen liittyen. 

 

Moderni ulkovalaistus asuntomessukohteessa.
Monipuolinen keittiön valaistus, vaalea keittiö.

Keittiön valaistus

Keittiö on kodin sydän. Keittiön valaistus taipuu sekä sujuvaan ruuanlaittoon että tunnelmalliseen seurusteluun. Katso tuotesuosituksemme keittiön valaistukseen ja tutustu artikkeleihin.

Lue lisää
Vaalea olohuone, eri valaistustasot

Olohuoneen valaistus

Olohuoneen perusvalotaso luodaan täydentämällä luonnonvaloa. Valo on parhaimmillaan ilmeikästä, tyylikästä ja leikkisää.

Lue lisää
Epäsuoraa valoa makuuhuoneessa

Makuuhuoneen valaistus

Makuuhuone on monikäyttöinen tila, joka on ensisijaisesti rentoutumista, rauhoittumista ja lepoa varten. Huoneessa on usein muitakin toimintoja, joissa tehokkaalla valolla ja hyvällä valon värintoistolla on merkitystä.

Lue lisää
Sauna jossa on lasiseinä.

Saunan ja kylpyhuoneen valaistus

Kylpyhuoneen valaistussuunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota pintamateriaaleihin, heijastuksiin ja häikäisyyn. Tutustu artikkeleihimme!

Lue lisää
Eteiskäytävä CLT-talossa.

Eteisen valaistus

Eteinen on kotisi käyntikortti ja antaa asukkaista ensivaikutelman. Valaistuksella teet arjesta toimivaa, mutta voit samalla luoda ilmeikkyyttä.

Lue lisää
Modernin talon tyylikäs julkisivuvalaistus.

Pihavalaistus

Valaistuksella korostetaan pihan ja julkisivun parhaita puolia, luodaan turvallisuutta ja osoitetaan eri toimintoja - koristevalaistusta unohtamatta.

Lue lisää
Valoa! -opas rakentajille ja remontoijille

Valoa! -opas rakentajille ja remontoijille

Valoa! -opas tarjoaa valaistusvinkkejä rakentajille ja remontoijille. Valaistuksen merkitys on suuri ja moninainen. Onnistunut kokonaisuus syntyy tilaan sopivien valaisimien valinnasta, eri valaistustasoista ja niiden muunneltavuudesta, oivalluksista ja yksityiskohtien korostamisesta sekä sopivan valon värilämpötilan valinnasta. Oppaan voi lukea ja ladata Issuu-julkaisualustalta.

Lue opas