Turvallisuutta portaikkoon

Turvallisuutta portaikkoon

Käyttäjät ja tilan huomioivalla valaistuksella teet portaista paitsi näyttävät, myös turvalliset askeltaa. Portaikossa voi hyödyntää ledien tarjoamia mahdollisuuksia lattiasta kattoon.

Portaikko on elementti, joka sijoittuu monesti näkyvälle paikalle eteiseen tai aulan yhteyteen. Hyvä valaistus tekee kotisi portaista paitsi upeat, myös turvalliset askeltaa.

Muista portaikon valaistussuunnittelussa, että portaita katsotaan sekä ylhäältä että alhaalta. Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista, valaistuksen tulee olla riittävän tehokas ilman, että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja. Turvallisuussyistä luonnolliset varjot ovat tarpeen, jotta askelmien rajat erottuvat. 

Led-nauhaa voi myös integroida portaikkoon, joko käsijohteen alapuolelle tai vaikka jokaisen portaan etusärmän alle. Yhdessä seinävalaisimien kanssa lopputulos on näyttävä. Seinävalaisimet jaksottavat tilaa, portaiden rajat erottuvat selvästi ja kulkeminen on turvallista.

Led-nauhaa portaiden etusärmän alla.

Upotettavat alasvalot toimivat hyvin yleisvalona sekä portaissa että muissa eteistiloissa. Alasvalot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet himmentää ja kohdentaa valaistusta tarpeen mukaan. Uppoasennettavien valaisinten litteä rakenne on otollinen ja helppo valinta erilaisiin seinä- ja kattorakenteisiin. Kuumenevien halogeenilamppujen sijaan led-alasvalot tarvitsevat asennustilaa vain muutamia senttejä.