Janni Hussin uudessa kodissa valolla on väliä – ja väriä 

Janni Hussin uudessa kodissa valolla on väliä – ja väriä 

Radiojuontaja ja mediapersoona Janni Hussin ja puolison vastavalmistunut unelmakoti Sipoossa täyttää asukkaidensa toiveet niin käytännöllisyyden, turvallisuuden kuin estetiikankin osalta. Tarkoin suunniteltu valaistus täydentää näitä kaikkia vaatimuksia. Airamilta löytyy ratkaisut useimpiin uuden kodin valaistustarpeisiin. 

Hyvän ja toimivan valaistuksen perusta luodaan jo kodin suunnitteluvaiheessa. Ammattimaisen sähkösuunnittelun tukena voi hyödyntää myös muita asiantuntijoita, jotta lopputulos on käytännöllinen ja miellyttää varmasti myös silmää. 
  
“Suunnitteluvaiheessa meillä oli mukana myös sisustussuunnittelija, jonka kanssa mietittiin erityisesti valaistuksen toimivuutta ja sisustuksellisia asioita. Ammattilaisten avulla päätöksenteko oli helppoa ja lopputulos miellyttää. Moni asia, jota itse ei tule ehkä ajatelleeksikaan, on nyt huomioitu”, kertoo Janni. 

”Enää ei tarvitse aamuhämärissä tutkia vaatehuonetta kännykän valossa, että missäs se paita nyt on, minkä mä tänään laitan päälle.”

Sähkötyöt ja kaikki valaistukseen liittyvät asennukset hoituivat varmasti ja turvallisesti sähköammattilaisten toimesta. Kodin valaistus oli huolella viimeistelty ja käyttövalmis muuttovaiheessa. Laadukas ja suomalainen Airam oli Jannille luonteva vaihtoehto valaistukseen, sillä brändi on tuttu jo lapsuudesta, lampuista ja mummolan punaisesta Airam-termospullosta lähtien. 

Janni Hussi Airam Beam-valaisimet
 
Valaistuksen merkitystä asumismukavuuteen ja arjen sujuvuuteen Janni pitää merkittävänä. Uuden kodin valaistuksessa on huomioitu muun muassa eri tilojen käyttötarkoitus. Esimerkiksi keittiössä ja kuntosalilla on tärkeää, että valo on kirkas ja runsas, ja se lisää turvallisuutta. Muissa tiloissa, kuten vaikkapa olohuoneessa ja aulatiloissa, valaistuksella on myös esteettinen tunnelman luojan rooli. Kodissa tehdään myös paljon etätöitä, joten senkin vuoksi valaistuksen hyvä säädeltävyys on keskeistä. 

“Valolla on iso vaikutus vireystilaan. Työskentelystä tulee tehokkaampaa hyvässä valossa ja olo on energisempi. On myös ihanaa, että illalla valoa voi säätää hämyisemmäksi, lämpimämpään sävyyn. Silloin voi oikeasti rauhoittua ja tuoda niitä kierroksia alas.” 

Janni Hussi ja Airamin SmartHome appi.

Jannin uudessa kodissa on valaistuksessa hyödynnetty myös Airam SmartHome -ratkaisuja. Airam SmartHome on kodin helppo älytuotesarja, johon kuuluu niin valaistus- kuin turvatuotteitakin. Airamin älylamppujen säätö, kuten himmennys tai värin muuttaminen, onnistuu SmartHome -appilla. Erillistä tukiasemaa ei tarvita.  
 
Älylamput ovatkin tuoneet Jannille kotiin uusia oivalluksia valaistuksen suhteen. Rajattomat mahdollisuudet säätää värejä, sävyjä, ajastuksia ja himmennystä rakentavat tunnelmaa ja antavat myös jopa mahdollisuuden säästää sähköä.  
 
“Vaikka tiesinkin valaistuksen säädettävyyden vaikuttavan tunnelmaan, niin silti olen yllättynyt positiivisesti kuinka suuri vaikutus sillä on. Älyvaloilla pystyy tekemään todella paljon. Suosittelen kokeilemaan, älyvalaistus sopii varmasti joka kotiin. Ihan vain lamppua vaihtamalla saa jo itselleen älyvalaisimen. Valon säätö ja ohjailu puhelimessa tai tabletilla olevalla äpillä on ollut kätevää ja helppoa”, kertoo Janni SmartHome -älylampuista. 

”Nyt hyvä party trick on se, että saan älyvalot välkkymään musiikin tahtiin. Saa vaikka discon kotiin, jos haluaa.” 

Kodin valaistuksen lisäksi muutkin Airamin tuotteet ovat Jannille tuttuja ja ne kulkevat mukana arjessa. Kodin turvallisuutta lisää muun muassa älykäs vesivahti, joka kertoo applikaation kautta mahdollisista vesivuodoista. Paljon pyöräilevälle Jannille Airamin pyörävalo on myös ehdoton juttu sekä tietenkin otsalamppu koiran kanssa lenkkeillessä. Ja Airamin termosmuki! Se kulkee mukana lähes kaikkialle. 
  
“Olen sellainen kahvin lipittäjä, että mielestäni kahvi kuuluu jokaiseen päivään, arkeen ja juhlaan. Ilman Airamin termosmukia olisin pulassa”, Janni nauraa.