Kari Onniselästä Airamin uusi toimitusjohtaja – nimitys vauhdittaa yli 100-vuotiaan valaistustalon vastuullista tulevaisuutta

Kari Onniselästä Airamin uusi toimitusjohtaja – nimitys vauhdittaa yli 100-vuotiaan valaistustalon vastuullista tulevaisuutta

Kari Onniselkä on aloittanut kotimaisen valaistustalo Airam Electric Oy Ab:n toimitusjohtajana. Nimityksen myötä Airam panostaa entisestään strategiaan, jonka keskiössä on hyvän valaistuksen vaivattomuus ja käynnissäoleva vihreä ja digitaalinen siirtymä. Onniselän nimitys astui voimaan 1.1.2024.

Kari Onniselkä (KTM) on toiminut johtajatehtävissä eri toimialoilla 30 vuoden ajan. Edellisessä roolissaan Onniselkä toimi NCC Suomen maajohtajana. Hän seuraa tehtävässä Jorma Koskiolaa, joka toimi Airamin toimitusjohtajana vuosina 2019–2023.

2020-luku on ratkaiseva vuosikymmen ilmastonmuutoksen torjunnassa. EU:n vaatima digitaalinen ja vihreä kaksoissiirtymä kirittää Airamiakin vastuullisuustyössään, joka on nyt jo vahvasti linkittynyt yrityksen strategiaan. Uudessa roolissaan Onniselkä lähteekin vetämään kaksoissiirtymän strategista toimeenpanoa, jonka keskiössä ovat vastuulliset tuotteet ja läpinäkyvä toimitusketju.

Airamin tavoitteena ei ole ainoastaan vastata vihreän siirtymän vaatimuksiin, vaan toimia suunnannäyttäjänä muutoksen ja merkillisen maailmantilanteen keskellä.

“Onniselällä on monipuolista osaamista vastuullisen liiketoiminnan ja digitalisaation edistämisestä. Hänen laaja kokemuksensa rakennusalalta ja talotekniikasta tulee myös tukemaan tavoitteitamme ammattivalaistuksen liiketoiminnassa”, kommentoi Airamin hallituksen puheenjohtaja Olli-Heikki Kyllönen.

Johtajana Onniselkä innostuu digitalisaatiosta, vastuullisuudesta ja regulaatioiden jalkautuksesta – teemoista, jotka ovat strategian ja uudistumisen ytimessä. Hän kuvaa itseään tekijäksi, jolle haasteiden ratkominen ja tiimipelaaminen on luontevaa maaperää.

”Haastavassa taloustilanteessa on tärkeää tehdä ydinasioita oikein ja tehokkaasti sekä kehittää samalla tulevaisuutta. Myös uusia mahdollisuuksia syntyy jatkuvasti. Airamin toimitusjohtajana tavoitteenani on varmistaa, että yli 100-vuotias ikoninen kotimainen valaistusasiantuntija panostaa aidosti tulevaisuuteen ja vastuullisuuteen”, tiivistää Airamin toimitusjohtaja Kari Onniselkä.

Kari Onniselkä (s. 1967) lyhyesti:

  • Maajohtaja, NCC Suomi Oy, 2021–2022
  • Toimitusjohtaja, Ramboll Finland Oy, 2016–2021
  • Liiketoimintajohtaja, Comptel, 2011–2016
  • Toimitusjohtaja, Talent Partners Group, 2006–2011
  • Johtajatehtävissä, Nokia, 2000–2006
  • Hallituksen jäsen: SKOL (2020–2021), Signal Partners (2019–), Airam Electric Oy Ab (2023–)

 

Lisätietoja

Kari Onniselkä, toimitusjohtaja, Airam Electric Oy Ab,
kari.onniselka@airam.fi, +358 40 595 0505

Elina Tolonen, liiketoiminta- ja markkinointijohtaja, Airam Electric Oy Ab
elina.tolonen@airam.fi, +358 40 539 3004

 

Airam Electric Oy Ab on vuonna 1921 perustettu suomalainen perheyritys, joka on perinteisesti tunnettu kattavasta lamppuvalikoimastaan, valaisimista ja älykkäistä valaistusratkaisuista sähköalan ammattilaisille ja kuluttajille. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös sähkötarvikkeet, koristevalot ja vapaa-ajan tuotteet, kuten ikoninen punainen termospullo. Airam ja Airam SmartHome -tuotteita myyvät hyvin varustetut käyttö-, päivittäis- ja rautakaupat kautta maan.