Ohjeita lampun valintaan

Lumenien vertailutaulukko

Miksi vaihtaa ledeihin?

Ledit kuluttavat vain vähän energiaa, joten vaihtamalla vanhat lamppusi ledeihin, voit säästää sähkölaskussasi tuntuvia summia! 

Led-tekniikka on kehittynyt ja kehittyy koko ajan. Lamppujen valo ei ole enää "kylmää ja sinertävää", vaan valon värilämpötilavaihtoehtoja (kelvin, K) on paljon aivan lämpimästä valosta (1800 K) päivänvalolamppuihin (6500 K) asti. Ja tietysti, jos pitää väreistä, lampuksi voi valita monipuolisen SmartHome RGB -lampun, jolla näet kotisi lukemattomissa eri sävyissä.

Viereisestä taulukosta näet karkean vertailun hehkulamppujen ja ledien välillä. Ledien tuottaman valon määrää ei vertailla wattien vaan valovirran (lumen, lm) perusteella. Led-lamput tuottavat enemmän valoa huomattavasti pienemmällä energiankulutuksella.

Loistelamput poistuvat – Airam tarjoaa sujuvan siirtymisen led-aikaan

Loistelamput poistuvat – Airam tarjoaa sujuvan siirtymisen led-aikaan

EU-lainsäädäntö kieltää elohopeaa sisältävien T5- ja T8-loisteputkien maahantuonnin ja valmistamisen EU-alueella elokuussa. Tämä tarkoittaa siirtymistä ympäristöystävällisiin, energiatehokkaisiin ja pitkäikäisiin led-valonlähteisiin. Airam tarjoaa energiatehokkaat vaihtoehdot sekä loistelamppujen että koko valaistuksen uusimiseksi.

Lue ratkaisut vastuullisiin valintoihin.
lamput pihavalaisimiin

Lamput pihavalaisimiin

Led-valonlähteillä toteutettu pihavalaistus kuluttaa vain hyvin vähän energiaa. Voit vaikuttaa merkittävästi pihapiirin valaistuksen tehoon, värilämpötilaan ja tunnelmaan pelkästään vaihtamalla lamput olemassa oleviin valaisimiin.

Lue suositukset lampun valintaan.
airam decor lamp smoke bulb

Tunnelmasta toiseen

Lamppuvalinnalla on suuri merkitys onnistuneen valaistuskokonaisuuden luomisessa. Airamin Decor-valikoimassa on kauniita lamppuja, joilla huoneen tunnelma muuttuu hetkessä!

Lue vinkit valaistuksen suunnitteluun!
lamppujen hävitys FI

Käytettyjen lamppujen hävitys

Hävitä loppuunkäytetyt lamput turvallisesti ja asianmukaisesti. Lue tästä mikä kelpaa sekajätteeseen ja mikä ei. Lamppujätteen hävittäminen kuluttajalle ei maksa mitään ylimääräistä. Isot päivittäistavarakaupat sekä sähkö/elektroniikkaliikkeet vastaanottavat käytettyjä lamppuja kierrätettäväksi.

Lue ohjeet.
 Valon väri ja värintoistokyky

Valon väri ja värintoistokyky

Valon väri vaikuttaa paitsi sisustusvärien, tekstiilien ja esineiden ulkonäköön, myös vireyteen ja suorituskykyyn. Lamppujen värintoistokyvyissä on myös eroa. Kotikäytössä lampun valinta valon värisävyn perusteella on pitkälti makuasia, joten ehdotonta oikeaa ja väärää valintaa ei ole

Lue lisää.
Airam lamput

Airam lamput, esite 2022

Suomen monipuolisin led-valikoima. Led-yleislamput, led-sisustuslamput, led-erikoislamput, led-putket, halogeenilamput, loistelamput, pistokantalamput ja monimetallilamput.

Lue lisää.
Ledit halogeenilamppujen tilalle

Ledit halogeenilamppujen tilalle

Lähes kaikkiin valaisimiin löytyy korvaava pitkäikäinen ja energiapihi led-lamppu vanhan halogeenilampun tilalle. Airamin nykyaikaiset led-lamput näyttävät pitkälti vanhoilta halogeenilampuilta ja sopivat erinomaisesti niiden tilalle.

Lue vinkit.
fiora-kasvivalaisin

Lisävaloa huonekasveille ja yrteille

Pimeänä vuodenaikana kaikki elävät kasvit hyötyvät lisävalosta, niin huonekasvit kuin yrtitkin. Voit nauttia tuoreista yrteistä ympäri vuoden kun sijoitat ne sisätiloissa ikkunalaudalle ja talvella turvaat riittävän valon kasvilampuilla.

Lue lisää.