Ideér och tips för hembelysning

Planerar du belysning för ett nytt hem eller renoverar du en gammal bostad? Söker du efter inspiration, följer du trender? Har du frågor om terminologin i belysningsbranschen? Vi på Airam har hundra års erfarenhet av belysning. På de här sidorna hittar du idéer, tips, artiklar och innehåll som rör hembelysning.

 

Modern utomhusbelysning på bostadsmässan.
Mångsidig köksbelysning, ljust kök.

Kök

Köksbelysningen ska räcka till både för effektiv matlagning och stämningsfullt umgänge. Planera en lyckad köksbelysning: läs våra tips och se våra produktfavoriter!

Läs mer
Olika belysningsnivåer i vardagsrummet.

Vardagsrum & allrum

Den grundläggande belysningsnivån i vardagsrummet skapas genom att komplettera det naturliga ljuset. Det bästa ljuset är uttrycksfullt, elegant och lekfullt.

Läs mer
Indirekt belysning i sovrummet.

Sovrum

Sovrummet har många funktioner men är i första hand till för avkoppling och vila. Rummet har ofta även andra funktioner där det är viktigt att belysningen är effektiv och har bra färgåtergivning.

Läs mer
Glasvägg i bastu.

Badrum & Bastu

När du planerar belysning i badrummet måste du vara särskilt observant på ytmaterial, reflexer och bländning. Läs våra artiklar!

Läs mer
Korridoren i CLT-bygganden.

Hall & trappa

Hallen är hemmets visitkort som ger det första intrycket av husets invånare. Med belysningen gör du vardagen fungerande samtidigt som du skapar uttrycksfullhet.

Läs mer
Fasadbelysning och hallbelysning stöder varandra.

Trädgård & terrass

Belysningen framhäver tomtens och fasadens bästa sidor, skapar trygghet och visar upp olika funktioner – dekorationsbelysning inte att förglömma.

Läs mer