Är du vår nya kollega och Marknadskoordinator? 

AIRAM AB fortsätter sin tillväxresa och söker nu en lösningsorienterad Marknadskoordinator! I rollen kommer Du ansvara för att skapa det lokala markandsmaterialet för AIRAM Sverige och att koordinera och anpassa all marknadsföring med vårt moderbolag i Finland. Du blir även den som tillsammans med våran externa marknadsbyrå tar ansvar för vår digitala närvaro i Sverige med utgångspunkt från att AIRAM är ett av Europas äldsta belysningsföretag! 

Vi söker dig som passar in på personlighetsdragen nyfiken, kreativ, självständig, produktiv, driven och orädd!  

Marknadskoordinator

Är du redo för en spännande utmaning där du kan och ska göra stor skillnad? Vi ser fram emot din skriftliga ansökan och urval sker löpande tills vi hittar rätt kollega! Maila din ansökan med personligt brev, CV och referenser till Erik Frejinger (VD). 

Företaget 

AIRAM är ett av Europas äldsta belysningsföretag och vi har jobbat med belysningslösningar i 100år, sedan 1921. Med stark förankring som finskt familjeföretag har vi sedan starten jobbat med utveckling, produktion, sourcing och marknadsföring av ett omfattande sortiment med belysningsarmaturer, ljuskällor och fritidsprodukter, för såväl konsument som proffs. Koncernen har ca 95 anställda, omsätter idag ca 500MSEK, varav ca 70 MSEK i Sverige och vi ser fortsatt tillväxt framför oss. 

AIRAM’s ledord är prisvärda, genomtänkta och installationsvänliga produkter som inspirerar till rätt ljussättning, på rätt plats, i såväl offentliga rum som i privata bostäder. Primära kundgrupper för oss är ledande elgrossister, föreskrivare, elektriker samt butikskedjor och fristående fackhandlare.  

I Sverige har vi vårt huvudkontor med kundservice placerat i Årsta och med lokala säljkontor på flera orter i landet. Vi är ett starkt och växande team om 11 personer som sätter kunden främst och som hjälps åt för att vi alla tillsammans ska bli bättre. Med input från Sverige sköts produktutveckling, lager och logistik från vårt huvudkontor och centrallager i Kerava utanför Helsingfors. 

Arbetsuppgifter  

I rollen som marknadskoordinator arbetar du utifrån koncernens brandbook både strategiskt och operativt. Du kommer vara länken mellan AIRAM HQ i Finland och AIRAM Sverige och arbeta med anpassning och översättning av markandsmaterial som produceras för koncernen central i Finland. Rollen är bred och innefattar allt från planering och genomförande av marknadsaktiviteter, framtagande av marknads- och säljmaterial såsom produktblad, presentationer och kampanjer. Du kommer arbeta nära våra produktchefer för att säkerställa korrekt översättning av data och att produkter visas på ett sätt som är branschstandard i Sverige.   

Du hjälper till med att uppdatera, producera och förvalta innehåll på vår hemsida samt företagets sociala medier samt externa e-handelsplattformar. Produktion av content och grafiskt innehåll exempelvis till kundtidningar, branschtidningar, broschyrer andra trycksaker samt digitalt. Du kommer ingå i AIRAM Sverige men också vara en del i en central marknadsorganisation som styrs från huvudkontoret och där du kommer ha en viktig roll som representant för det svenska dotterbolaget.  

Som marknadskoordinator hos AIRAM kommer du även jobba med planering och koordinering av mässor samt små som stora event, alltid utifrån dom centrala direktiv som finns inom koncernen men där nyckelorden är ”lokalt anpassat för Sverige”. Du är även en nyckelperson i vår kontakt med extern marknadsföringsbyrå och andra marknadsföringsrelaterade leverantörer. Du har även regelbunden kontakt och fysiska möten med marknadsteamen i Finland. 

Utbilding, erfarenhet och personliga egenskaper  

Relevant eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, försäljning och relaterad mjukvara.

Tidigare erfarenhet från liknande affärsnära marknadsföringstjänst; erfarenhet av framtagning av marknadsmaterial, framställande av content, grafisk design, arbete med sociala medier, webhandel och koordinering, uppföljning av event och marknadsaktiviteter. 

Meriterande med kunskaper inom InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Publiceringsverktyg, Google Analytics och officepaketet. Även erfarenhet av att jobba med e-handelsplattformar är ett plus.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, framställande av content/texter sker primärt på Svenska men även Engelska. 

För att trivas i, och växa med rollen som marknadskoordinator hos AIRAM tror vi att du är gladlynt, prestigelös, kreativ och ambitiös i ditt förhållningssätt. Initialt utgör du själv marknadsteamet hos AIRAM AB, med regelbunden uppbackning från svenska säljteamet och Marknadsavdelningen i Finland.  

Vi sätter stort värde på din personlighet, humor, kreativitet och förmåga att alltid göra ditt bästa i varje situation.  

Maila din ansökan med personligt brev, CV och referenser till: Erik.frejinger@airam.se  
Tel. +46 (0)708 93 48 88  
 

Närmaste chef: VD Airam AB 

Arbetsplats: Årsta men med möjlighet att periodvis arbeta hemifrån 

Arbetstid: Heltid med möjlighet till flexibel arbetstid. 

Anställningsform: Tillsvidareanställning efter genomförd provanställning. 

Lön: Efter överenskommelse, Kollektivavtal.