Är du vår nya kollega och Marknadskoordinator?

Airam AB söker nu en lösningsorienterad Marknadskoordinator som blir ansvarig för att skapa och koordinera marknadsaktiviteter inom samtliga kundsegment där AIRAM idag är verksamt. Våra anställda är den drivande kraften i vårt företag och vi jobbar i en pristiglös miljö där vi gemensamt hjälper varandra för att, tillsammans med våra kunder, skapa bästa möjliga resultat.

Marknadskoordinator

Vi söker dig som passar in på personlighetsdragen nyfiken, kreativ, självständig, produktiv, driven och orädd! Tillsammans bygger vi din roll i företaget och du blir även den som tar ansvar för vår digitala närvaro med utgångspunkt från att ARIAM är ett av Europas äldsta belysningsföretag!

Är du redo för en spännande utmaning där du kan och ska göra stor skillnad? Vi ser fram emot din skriftliga ansökan och urval sker löpande tills vi hittar rätt kollega! Maila din ansökan med personligt brev, CV och referenser till Erik Frejinger (VD).

Företaget

Airam är ett av Europas äldsta belysningsföretag och vi har jobbat med belysningslösningar i 100år, sedan 1921. Med stark förankring som finskt familjeföretag har vi sedan starten jobbat med utveckling, produktion, sourcing och marknadsföring av ett omfattande sortiment med belysningsarmaturer, ljuskällor och fritidsprodukter, för såväl konsument som proffs. Koncernen har ca 95 anställda, omsätter idag ca 500MSEK, varav ca 67 MSEK i Sverige och vi ser fortsatt tillväxt framför oss.

Airam’s ledord är prisvärda, genomtänkta och installationsvänliga produkter som inspirerar till rätt ljussättning, på rätt plats, i såväl offentliga rum som i privata bostäder. Primära kundgrupper för oss är ledande elgrossister, föreskrivare, elektriker samt butikskedjor och fristående fackhandlare. 

I Sverige har vi vårt huvudkontor med kundservice placerat i Årsta och med lokala säljkontor på flera orter i landet. Vi är ett starkt och växande team om 11 personer som sätter kundservice främst och som hjälps åt för att vi alla tillsammans ska bli bättre. Med input från Sverige sköts produktutveckling, lager och logistik från vårt huvudkontor och centrallager i Kerava utanför Helsingfors.
Då VD för AIRAM AB även är ansvarig för övriga marknader i Europa, ingår organisatoriskt ytterligare 3 personer på kundservice export, baserade på koncernens huvudkontor i Kerava utanför Helsingfors. Koncernen har även centrala markandsföringsresurser som idag supporterar såväl Sverige samt andra marknader.

Arbetsuppgifter 

I rollen som marknadskoordinator arbetar du utifrån koncernens brandbook både strategiskt och operativt med AIRAM AB’s, aktivitetsplaner och skapande av innehåll för att driva marknadsföring och försäljningsaktiviteter. Rollen är helt ny, väldigt bred och innefattar allt från behovsanalys, planering och genomförande av marknadsaktiviteter, framtagande av marknads- och säljmaterial såsom produktblad,presentationer och kampanjer. Du hjälper till med att uppdatera, producera och förvalta innehåll på vår hemsida samt företagets sociala medier samt externa e-handelsplattformar. Produktion av content och grafiskt innehåll exempelvis till kundtidningar, branschtidningar, broschyrer andra trycksaker samt digitalt. 

Som marknadskoordinator hos ARIAM kommer du även jobba med planering och koordinering av mässor samt små som stora event. Du är även en nyckelperson i vår kontakt med extern marknadsföringsbyrå och andra marknadsföringsrelaterade leverantörer. Du har även regelbunden kontakt och fysiska möten med marknadsteamen i Finland.
 

Vi ser gärna att du även vill vara behjälplig med arbetsuppgifter utanför marknadsområdet vilket innebär att du vid behov agerar support till kundservice och därmed får ha kund- och distributörskontakt gällande förfrågningar på produkter och lösningar. Vi ser det som väldigt viktigt med kundnärhet för att förstå våra kunder samt att vi är ett företag där teamet är viktigare än jaget! 

Utifrån hur snabbt man kommer in i rollen har vi även ambitionen att tillsammans med VD och andra medarbetare utveckla tjänsten till att även supportera våra internationella återförsäljare. Du kommer också snabbt få kontaktytor med våra kollegor på huvudkontoret i Finland som utgör basen i våra marknadsföringsresurser idag.

Utbilding, erfarenhet och personliga egenskaper 

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom marknadsföring, försäljning och relaterad mjukvara.

  • Tidigare erfarenhet från liknande affärsnära marknadsföringstjänst; erfarenhet av framtagning av marknadsmaterial, framställande av content, grafisk design, arbete med sociala medier, webhandel och koordinering, uppföljning av event och marknadsaktiviteter.
  • Meriterande med kunskaper inom InDesign, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Publiceringsverktyg, Google Analytics och officepaketet. Även erfarenhet av att jobba med e-handelsplattformar är ett plus.

  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, framställande av content/texter sker primärt på Svenska men även Engelska. Behärskar du finska är detta ett stort plus!

  • Intresse för försäljning av såväl produkter och tjänster. Erfarenhet inom el-/belysningsbranschen är ett önskvärt men inget krav, dock ett sinnelag för att förstå/lära teknik och system.För att trivas i, och växa med rollen som marknadskoordinator hos AIRAM tror vi att du är gladlynt, prestigelös, kreativ och ambitiös i ditt förhållningssätt. Initialt utgör du själv marknadsteamet hos ARIAM AB, med regelbunden uppbackning från svenska säljteamet och Marknadsavdelningen i Finland. Dock krävs det att du är van att vara självgående i ditt arbete och har i och med det förmåga att driva våra projekt framåt samt att fatta beslut utan att förlita dig på andra. Du är initiativtagande och räds inte för att lyfta dina förslag och idéer. I och med att du har breda kontaktytor är du kommunikativ, på hög nivå, både muntligt och skriftligt och trivs i samarbete med andra, även över landsgränser. Då du har en bred roll är det av vikt att du har en god struktureringsförmåga för att möjliggöra en bra överblick och plan för ditt arbete. Eftersom du kommer arbeta i en omväxlande miljö är flexibilitet, passion och engagemang viktigt för att trivas samt lyckas i rollen. Vi sätter stort värde på din personlighet, humor, kreativitet och förmåga att alltid göra ditt bästa i varje situation.

Maila din ansökan med personligt brev, CV och referenser till:

Erik Frejinger
VD
Tel. +46 (0)708 93 48 88 
E-postadresser i formatet förnamn.efternamn(at)airam.se

Närmaste chef: VD Airam AB
Arbetsplats: Årsta men med möjlighet att periodvis arbeta hemifrån
Arbetstid: Heltid med möjlighet till flexibel arbetstid.
Anställningsform: Tillsvidareanställning efter genomförd provanställning.
Lön: Efter överenskommelse, Kollektivavtal.