Sosiaalinen vastuu

Social responsibility Airam

Tarjoamme työntekijöillemme merkityksellistä työtä turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Osallistumme yhteiskunnan hyvinvointiin hyödyntämällä ja kehittämällä suomalaista osaamista ja toimimalla lähiyhteisössä aktiivisesti.

Sosiaalista vastuutamme ohjaavat seuraavat periaatteet, toimenpiteet ja tavoitteet: 

  • Maksamme palkat ajallaan ja hoidamme lakisääteiset maksut säntillisesti. 
  • Huolehdimme turvallisesta työympäristöstä. 
  • Edistämme tasa-arvoa. 
  • Torjumme korruptiota ja lahjontaa.  
  • Arvostamme suomalaista osaamista ja panostamme siihen. 
  • Kannamme yhteiskunnallisen vastuumme veronmaksajana ja työllistäjänä. 
  • Kehitämme yli 100-vuotiaan yrityksen panostusta toimialalla ja yhteiskunnassa.   
  • Tuemme eettisesti hyväksyttyjä järjestöjä ja teemme yhteistyötä valtion, kaupunkien, museoiden ja oppilaitosten kanssa. 
  • Tuemme paikallista hyvinvointia ja toimintaa Keravalla. 

» Tutustu vastuullisuuden vuositavoitteisiimme.

Työterveys ja -turvallisuus 

Meille on tärkeää, että Airamilla on terveellinen ja turvallinen työympäristö niin omille työntekijöillemme kuin vierailijoillemme. 6S-toimintatapa ja johdon turvallisuuskävelyt ovat meillä osa arkea. Olemme asettaneet tavoitteeksemme nolla tapaturmaa. 

Tavoitteenamme on sertifioida koko konsernin kattava työterveys- ja -turvallisuusjärjestelmämme ISO 45001-standardin mukaisesti vuoden 2023 aikana. 

Tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja monimuotoisuus 

Ihmisten tasavertainen kohtelu on Airamille tärkeä arvo. Olemme sitoutuneet edistämään yhdenvertaisuutta ja ehkäisemään syrjintää sekä omassa toiminnassamme että toimitusketjussamme. Vuoden 2023 aikana vahvistamme ymmärrystämme ja osaamistamme mm. tarjoamalla esihenkilöillemme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskoulutusta. 

Sosiaalinen vastuu tuotantoketjussa 

Toiminnallamme on vaikutuksia ihmisiin myös oman yrityksemme seinien ulkopuolella. Lue lisää toimitusketjun vastuullisuudesta Airamilla. 

Suomalainen perheyritys 

Airam on perinteikäs suomalainen yritys. Työllistämme Suomessa n. 80 ja Ruotsissa n. 10 airamilaista mm. erilaisiin myynnin, tuotehallinnan, laadun, logistiikan ja tuotannon tehtäviin.  

Vahvistimme kotimaista tuotantoamme vuoden 2021 lopussa ostamalla Lahdesta konkurssiin päätyneen Sähkö-Lahden tuotantotilat ja koneet ja palkkaamalla osan vanhoista työntekijöistä. 

Avoimet ovet Airamin valaisintehtaalla Lahdessa

» Järjestimme avoimet ovet tapahtuman Lahden tehtaalla 6.10.2022 osana Suomalaisen Työn Liiton Tervetuloa meille -viikkoa. 

Airam on Suomalaisen Työn Liiton jäsen. Lahdessa valmistamillamme Vario-valaisimilla on Avainlippu-merkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. SaunaLed-valaisimillamme on Design from Finland -merkki osoituksena tuotteiden suomalaisesta muotoilusta. 

Airamin logistiikkakeskus ja pääkonttori sijaitsevat Keravalla. Teemme paikallisesti yhteistyötä esimerkiksi yhdistysten ja kunnan kanssa arvojemme mukaisissa hankkeissa ja tapahtumissa. 

Sponsorointi ja hyväntekeväisyys 

Airamin sponsoroinnin ja hyväntekeväisyyden periaatteet perustuvat arvoillemme ja toiminta-ajatuksellemme. Keskitämme tukemme pitkäaikaisille kumppaneillemme Syöpäsäätiön Roosa Nauhalle  ja MIELI Suomen Mielenterveys ry:lle. Annamme tukea myös tuotelahjoitusten muodossa määriteltyihin kohteisiin. 

Airam Lahden tehdas Compact Tilt Dali-asennus

Lahden tehdas: Anita Lindtelt, Compact Tilt alasvalon Dali-asennus

Airam Lahden tehdas, Harri Moilanen, sulakekotelon metalliosien kanttaus

Lahden tehdas: Harri Mielonen, sulakekotelon metalliosien kanttaus

Airam, Lahden tehdas, Niko Kaivola, Vario-valaisinrungon maalaus

Lahden tehdas: Niko Kaivola, Vario-valaisimen maalaus

Airam, Lahden tehdas, Ari Lietjärvi, Plata

Lahden tehdas: Ari Lietjärvi, Plata-valaisimiin arvokilvet