Led-lösningar för ett stenhus

Energibesparingar och hållbara led-lösningar var utgångspunkten för Airams belysningsupplägg i ett vuxet pars nybyggda stenhus. För att komplettera den moderna inredningen valde vi chosefria och funktionella led-armaturer och -ljuskällor.

olohuoneen valaistus

Ställbar allmänbelysning

Allmänbelysningen i uppehållsrummen lades upp så att den går att styra i flera olika grupper. I taket i det rymliga köket/vardagsrummet samt hallen monterade vi dimringsbara downlights från Slim-familjen, som ger rikligt med varmvitt ljus med en färgtemperatur på 3000 K. Slim-armaturerna i taket på den stora altanen i förlängningen av vardagsrummet i kombination med den inglasade ytterväggen gör det möjligt att utnyttja hela utrymmet året om.

Belysningen av spegelnischen i entrén sker med hjälp av en Como led-downlight, som ger ifrån sig en väl avgränsad ljuskägla på 30°. Vardagsrummets väggarmaturer från Arte-familjen ger rummet en bländfri och hemtrevlig stämning i kvällsmörkre

Effektiva arbetsutrymmen

I våtrummen, badrummet och tvättstugan, valde vi takmonterade, riktbara och smäckra Rico-armaturer. Med led-lister från Fino-familjen på skåpens över- och undersidor i både tvättstugan och köket, uppnås en god och jämn, klarvit bänkbelysning utan störande skuggor.

I förvaringsutrymmena, motionsrummet, omklädningsrummet och sovrummet löste vi allmänbelysningen genom att montera runda Flat-armaturer i taket. Panelarmaturen Flat finns i två storlekar både i en kvadratisk och en rund variant. Konstruktionens låga profil gör det möjligt att installera Flat i undertak med ont om utrymme.

keittiön epäsuora valaistus

parvekkeen valaistus

kylpyhuoneen valistusremontti

keittiön epäsuora valaistus

käytävän valaistus

kylpyhuoneen valaistus