Hälso- & sjukvård

Belysningsplaneringen i hälsovården styrs av de strikta belysningsstandarderna på området. Vårdarbete kräver noggrannhet och personalen måste kunna hålla en hög vakenhetsnivå och arbeta på ett säkert sätt. I renutrymmen måste armaturerna vara lätta att rengöra och ha hög fukt- och dammtäthetsklass. Förutom hygienkraven kan belysningen användas för att påverka patientens upplevelse av vårdmiljön och vårdsituationen. Bakgrundsbelysta naturbilder på tandläkarmottagningar gör kunderna lugna och skapar en trivsam miljö.

terveydenhuollon valaistus
satakunnan sairaala hammashoito

Lugnande landskap i taket på tandläkarmottagningen

Airam levererade ett ljust och lugnande landskap till de fyra behandlingsrummen på sjukhusets poliklinik för tand-, mun- och haksjukdomar. Landskapet monterades i undertaksystemet med hjälp av infällda Plateia Q Sky-armaturer.

Läs mer.
Ljusa lokaler för hälsocentralen i Sysmä

Ljusa lokaler för hälsocentralen i Sysmä

I den nya social- och hälsocentralen i Sysmä huserar nu mottagningsrum, en sängavdelning med 20 platser, lokaler för röntgen, tandvård, socialkontor och arbetshälsa under samma tak. Airam levererade energieffektiva led-belysningslösningar till byggnaden. Tack vare led-belysningen och solpanelerna uppnåddes en energiprestanda på ca 100 för hela byggnaden.

Läs mer.