Varm atmosfär i restaurang Zhèn med Coloris LED-strip

Coloris LED-strip installerades i den kinesiska fine dining restaurangen Zhèn i Helsingfors. Utgångspunkten var att skapa en varm atmosfär med enkel styrning av belysningen.  För att skapa önskad atmosfär i restaurangen styrs miljontals färger i Coloris LED-strip till rätt nyans med Cozify. Förutom Coloris LED-strip styr Cozify övrig belysning i restaurangen, inklusive skenmonterade spotlights och en ljuskrona.

Zhen-ravintola Helsinki

Zhèn är en restaurang med autentiska kinesiska smakupplevelser i Gardesstaden, Helsingfors. Redan namnet Zhèn - kejsaren, bådar gott. Det inger respekt och innehåller, förutom god mat, löftet om förstklassig service och atmosfär. Restaurangen har snabbt blivit en av Helsingfors mest populära restauranger som serverar asiatisk mat. Restaurangens meny består av en femrätters avsmakningsmeny och individuella à la carte-rätter att välja mellan.

Intelligent Cozify-kontroll

Lokalerna i restaurangen Zhèn skulle belysas indirekt genom att installera Airam Coloris LED-strip med ljus som reflekterades genom ytorna in i rummet, utan bländning. Enkel, intelligent och modern ljusstyrning önskades för ljusstyrning. Airam rekommenderade den intelligenta styrlösningen Cozify ZEN, designad för Cozifys professionella användning, som lämpligt kunde koppla ihop både Coloris LED-strip och andra armaturer. På så sätt fungerar ljusstyrningen som en helhet i utrymmet efter olika behov, och man kan via systemet skapa atmosfär med olika teman och automatiseringar. Utöver strömbrytarna fungerar ljusstyrningen även bekvämt på en mobiltelefon.

Cozifys vd Kimmo Ruotoistenmäki berättar att det viktigaste när man väljer intelligenta belysningslösningar är enkel hantering antingen på plats eller på distans, samt kompatibilitet med andra smarta enheter. "Efterfrågan på smarta enheter som används i fastigheter har vuxit mycket de senaste åren, men alltför ofta är hanteringen av helheten och olika enheter inte under kontroll, vilket orsakar irritation för installatörer och användare", förklarar Ruotoistenmäki. Cozify ZEN är ett enhetligt intelligent system för proffs, och säkerställer kostnadseffektivitet genom att göra det enkelt att designa, installera och hantera.

Coloris LED-stripens många möjligheter

Airam konsulterar om valet av belysning för platsen. Coloris LED-strip som valts för ändamålet är perfekt för utrymmen som kräver både bra allmänbelysning och spektakulär stämningsbelysning. LED-stripen installerades i restauranghallen bland annat i fönsternischer och vid väggpaneler. LED-strip installeras vanligtvis till exempel ovanpå möbler eller i bakgrunden av möbler, målningar och speglar för att ge ett behagligt, bländfritt indirekt ljus i utrymmet.

Coloris LED-stripens steglösa justeringen av den vita färgtemperaturen ger många möjligheter till allmänbelysning. Därtill kan man med RGB-alternativet välja mellan miljontals färger och skapa intressanta detaljer och stämningar.

Den IP65-klassade Coloris LED-stripen kan även installeras utomhus eller inomhus i fuktiga utrymmen. Serien innehåller även ett praktiskt IP20-paket för inomhusbruk, där både LED-stripen och alla nödvändiga komponenter levereras monteringsklara i samma förpackning. För styrning av led-stripen behövs en 24V driver, led-kontroll och en fjärrkontroll.

___________________

Ljuskällor: Airam
Ljusstyrning: Cozify ZEN 
Adress: Restaurant Zhèn, Södra Magasinsgatan 4, Helsingfors 00130, Finland

Airam coloris-nauha ravintola Zhèn Helsinki

Airam coloris-nauha ja Decor-lamput ravintola Zhèn Helsinki

Airam coloris-nauha ravintola Zhèn Helsinki