Bländfritt ljus till Gofores lokaler

Airam lyste upp Gofores kontors- och konferenslokaler i Kampen i Helsingfors. Gofore tillhandahåller digitala tjänster för verksamhetsplanering och utveckling till organisationer. För Gofore är det en hederssak att vara den bästa arbetsplatsen för sina anställda och att se till att de trivs och njuter av sitt arbete. När företagskulturen går ut på att verkligen brinna för sitt jobb måste även förutsättningarna vara de rätta. En bra kontorsbelysning höjer trivseln och arbetets effektivitet.

Gofore Helsinki, toimistotilojen valaistusratkaisut

Vid ombyggnationen av arbetsplatserna på Gofores kontor var det viktigt att få bländfritt, indirekt ljus till allmänbelysningen av kontoret, konferensrummen och arbetsplatserna. Till arbetsplatserna ville man dessutom ha inställbar belysning med Dali-styrning. Tack vare styrningen kan belysningsnivån vid behov kontrolleras individuellt för de olika arbetsplatserna.

Medio ger ett mjukt och bländfritt ljus

Till kontorets arbetsplatser och mindre konferensrum valdes upphängda armaturer från armaturserien Medio. I sin upphängda modell ger Medio ljus både uppåt och nedåt, vilket ger utrymmet en behagligt mjuk belysning. Tack vare kupans mikroprismor blir ljuset inte bländande. Armaturerna levererades med färdiga anslutningssladdar för att installationen skulle vara så enkel och snabb som möjligt.

Som standard erbjuder Airam aluminiumarmaturen Medio i vitt men till Gofore levererades svartlackerade modeller. Armaturkropparna smälter därmed väl in i den mörka takkonstruktionen. Armaturen finns i två olika längder som går att få i både utanpåliggande och upphängda versioner med antingen opal eller mikroprismaförsedd kupa. Modellerna Medio D och DI är upphängningsbara, varav DI även ger uppåtriktat ljus. Alla modeller kan fås med Dali-styrning.

Skräddarsydd belysningslösning

Konferensrummet försågs med en skräddarsydd, rektangulär och enhetlig armatur från Medio D-serien, även den i svart. Upphängd i rätt höjd ger armaturen ett jämnt ljus hela vägen, även i hörnen, vilket sörjer för en god belysning till alla som sitter vid konferensbordet. Ljuset delar också upp utrymmet på ett trevligt sätt. Dimmerfunktionen säkerställer att ljuset enkelt kan ställas in på en lagom nivå i samband med exempelvis bildvisning.

Modularmaturen Plata står för allmänbelysningen i lokalerna

Till allmänbelysningen av lokalerna levererades modularmaturer av typen Plata med mikroprismakupa och Dali-styrning. Lågprofilarmaturen Plata är en panelarmatur som passar särskilt bra för att fällas in i de undertaksystem som är vanliga på kontor och i allmänna utrymmen. Armaturen kan även monteras vajerupphängd eller direkt på väggen eller i innertaket med hjälp av en separat ram.

Airam Medio-valaisin

Gofore Medio-valaisin

Gofore Plata-valaisimet