Offentlig miljö, Kontor

I offentliga utrymmen och kontor skapar en jämn och bländfri belysning förutsättningar för trivsel, god vakenhetsnivå och hindersfri rörlighet. När man planerar belysningen i kontorsobjekt bör man välja det styrprogram som bäst tar hänsyn till de olika användningarna av lokalerna och användarnas behov.  

Belysning offentlig miljö ock kontor
Helsinki-Vantaa lentoasema Hightbay-syväsäteilijät

Casambi-styrd belysning på Helsingfors-Vanda flygplats

Airam levererade belysning till terminalerna på Finavias flygplats Helsingfors–Vanda i form av en trådlös, Casambi-styrd totallösning. Som allmänbelysning i de höga delarna av Terminal 1 installerades djupstrålande Highbar-armaturer med konstantljusstyrning och i övriga utrymmen Plata-panelarmaturer och Optimus- och Future Tech-armaturer.

Läs mer.
marski keittiö helsinki

Scandic Hotell Marski lyser på den bästa platsen i Helsingfors

Airam levererade armaturer och ljuskällor till Scandic Marski i samband med renoveringen till bl.a. restaurangmatsal, kök, korridorer och parkeringsutrymmen. Det varma ljuset förhöjer den trivsamma stämningen i restaurang Kuusi palaa. Clean-armaturerna i restaurangköket uppfyller de höga hygieniska krav som ställs i ett professionellt kök.

Läs mer.
Lampor ger flexibilitet och stämning

Lampor ger flexibilitet och stämning

I skulptören Emil Wikströms konstnärshem och museum belyser Center-spotlights bland annat karikatyrtecknaren Kari Suomalainens verk. Center-spotlights i trefasskenor passar utmärkt i gallerior: armaturerna är lätta att flytta och att rikta om vid behov. 

» Läs mer om museumbelysning.
Gofore Helsinki

Bländfritt ljus till Gofores lokaler

Airam lyste upp Gofores kontors- och konferensutrymmen i Kampen i Helsingfors. Målet var att förse kontorets arbetsplatser med ett Dali-styrt, bländfritt och indirekt ljus. Armaturerna av typen Medio levererades med färdiga anslutningssladdar för att installationen skulle vara så snabb och enkel som möjligt.

Läs mer.
pankkikonttorin valaistus

Snabba ryck när bankkontoret fick ny belysning

Ett bankkontor i Helsingfors bytte till modularmaturer av typen Plata i samband med en renovering. Installationen blev snygg in i minsta detalj tack vare vårt listmonteringsset.

Läs mer.
Wirkkalas K2-armaturer förhöjer resenärernas trivsel

Wirkkalas K2-armaturer förhöjer resenärernas trivsel

Till korridorerna i den renoverade västra terminalen på Helsingfors-Vanda flygplats valdes klassiska armaturer från Tapio Wirkkalas K2-sortiment till gateområdena 45–47. Väntområdet är enhetligt, snyggt inrett och välkomnande. De eleganta hängarmaturerna samlar de moderna soffgrupperna mellan gateområdena på ett funktionellt sätt.

Läs mer.