Snabba ryck när bankkontoret fick ny belysning

På ett bankkontor i Helsingfors byttes belysningen ut mot modularmaturer från Plata-serien i samband med en renovering. Installationen blev snygg in i minsta detalj tack vare Airams listmonteringsset. Kunden är nöjd med den snabba leveransen – Plata-armaturerna kunde levereras direkt från Airams lager i Kervo till byggarbetsplatsen på bara ett par dagar.

pankkikonttorin valaistus

Låg bländningsfaktor

Bankkontorets behagliga, jämna och bländfria allmänbelysning gör att man känner sig välkommen redan vid dörren. I kontorslokalerna i Helsingfors erbjuds kunderna hjälp och stöd med olika banktjänster samt möjligheten att sköta sina bankärenden på ett flexibelt sätt. Särskilt viktigt är att skapa en lugn atmosfär för både personalen och kunderna så att koncentrationen underlättas och det blir lättare att hålla sig pigg och alert i det precisionskrävande arbetet. Här har belysningen en viktig roll. På det aktuella kontoret var ett av kraven att störande bländning skulle hållas under kontroll. Plata-armaturerna har låg bländningsfaktor, UGR > 19, tack vare sin mikroprismaförsedda kupa

Ett hållbart armaturval

Plata-belysningen är med sina fasta led-ljuskällor en effektiv och bekymmersfri lösning på lång sikt. Inga lampbyten behövs och energiförbrukningen och monteringskostnaderna hålls under kontroll. Med hjälp av Dali-styrning kan ljusstyrkan dessutom snabbt regleras efter olika typer av behov.

Enkel och noggrann listmontering

Modularmaturen Plata kan monteras infälld, vajerpendlad eller med hjälp av en separat ram som fästs på tak- eller väggkonstruktionens yta. För specialundertak behövs alltid ett monteringsset. Modularmaturen med sin armaturkropp av aluminium är överkopplingsbar och monteringssetet passar alla Plata-armaturer. Monteringslösningarna just när det gäller Plata har fått beröm av montörerna på byggena för att de är så snabba och exakta att montera.