Airam lyser upp Seinäjoki Ideapark

Airam levererade 4 000 armaturer till korridorer och butiks- och affärslokaler i Seinäjoki Ideapark. Det stora byggprojektet, drygt etthundra affärer och sju hektar butiksyta, genomfördes med en hektisk tidtabell. Ett smidigt samarbete med kunden gjorde att slutresultatet blev lyckat. Det magnifika köpcentret i Österbotten är ett prov på Airams förmåga att förverkliga stora och utmanande projekt.

 Seinäjoen Ideapark Airamin valossa

Ideapark i stadsdelen Jouppi i Seinäjoki började byggas våren 2018 och armaturleveranserna till byggplatsen inleddes i mars 2019. Köpcentret öppnades för allmänheten lagom till julförsäljningen i november 2019. Konkurrenskraftiga erbjudanden och ett stort utbud av produkter och tjänster lockar kunder från Österbotten och även från omgivande kommuner till detta Finlands sjunde största köpcenter.

Ville Keinänen på Airams avdelning för professionell belysning sammanfattar det lyckade slutresultatet. 
-    I ett projekt av den här storleken var det viktigt med öppen kommunikation. Vi kommunicerade dagligen med kunden och hade ett tätt samarbete med planerare och underleverantörer. Allas gemensamma prioritet var att reagera snabbt och ta ansvar för att leveranser och installationer skulle göras noggrant från början till slut.

Plata modularmaturer till korridorerna

Köpcentrets korridorer och en del av affärslokalerna fick en enhetlig belysning med hjälp av nästan sexhundra Plata modularmaturer som monterades i undertak. Airam lovar 100 000 timmars livslängd med ljusflödesminskning L70 för Plata-armaturen, vilket gör den till en hållbar lösning för offentliga utrymmen. 

Fräsch belysning på K-Citymarket

Den röda tråden i Citymarkets butiksdesign är att det ska vara lätt att handla i butiken. Väl belysta skyltar och texter hjälper kunderna att hitta vad de vill ha och att röra sig i butiken. Belysningen är viktig även för butikens estetik och ergonomi. Armaturerna skräddarsyddes och ytterområdena i butiken fick en asymmetrisk ljusfördelning för att framhäva texten på väggarna.

Som allmänbelysning installerades Rami-armaturer, som är en heltäckande armaturserie med fyra stomlängder och tre optiker som standard. Rami är lätt och snabb att montera och passar såväl för ramp- och ytmontering som upphängd montering. Till Citymarket levererades drygt 600 Rami-armaturer med Dali-styrning, varav 80 var specialanpassade.

Snygg och effektiv belysning i kassalinjen

Bra belysning piggar upp både personal och kunder och är en viktig del av en lyckad köpupplevelse. Butikens entré fick en stilig design med Over-armaturer av Arrow-modell i ett pilmönster. Den snygga och effektiva belysningen i kassalinjen byggdes med Over Square-modeller i fyrkant. Armaturerna skräddarsyddes alltså för lokalerna och levererades med anslutningskablar.
 

Välavvägd punktbelysning i inredningsbutiken

Inredningsbutiken Zicos i Ideapark erbjuder glädje och inspiration för inredning av hemmet. I den butiken är det speciellt viktigt med en vacker exponering av produkternas färger och former. Som punktarmaturer valdes svarta Center-spotlights monterade i trefasskena, som är lätta att flytta och rikta om efter behov. 

Airam levererar Center-armaturer med flera olika färgtemperaturer, och i lagersortimentet finns två stomstorlekar och -färger. Armaturerna är fullständigt anpassningsbara med mångsidiga reflektoralternativ för olika ljusflödespaket. PW-modellerna är speciellt avsedda för punkt- och accentbelysning i lokaler som kräver särskilt högklassigt ljus.

Högklassiga bilar i Airams ljus

Bilföretaget Bayerncar i Ideapark handlar med importerade bilar av hög klass. Lokalerna har en elegant belysning som ökar bilarnas attraktionskraft och höjer säkerheten och tillgängligheten i butiken. Butikshallen är upplyst av 90 Rami-armaturer som är kompletterade med Center-spotlights.

Fungerande belysningslösningar även i tekniska utrymmen

Tack vare det stora utbudet uppfyller Airam utan problem belysningsbehovet i många slags utrymmen. Bakom kulisserna i Ideapark installerades hundratals armaturer som Airaline Eco, Lumi II, Futura Ex, Module, Fresa, Prettus, Sono III m.m. som allmänbelysning i butikernas bakre utrymmen. 

Airams projektförsäljning höll i trådarna och såg till att informationen mellan kundtjänst, produktion och logistik fungerade störningsfritt och att varuflödena nådde arbetsplatsen i tid. 
-    Som inhemsk aktör kunde Airam reagera snabbt och leverera armaturerna till arbetsplatsen enligt tidtabellen och även göra kompletteringar i sista stund när affärslokalerna ställdes i ordning inför invigningen, berättar Kalle Houtbeckers på Airams projektförsäljning. 

Ideapark seinäjoki

Citymarket ideapark

K-Citymarket Ideapark

zicos-ideapark

Bayerncar Ideapark Seinäjoki

Omena Terveys Ideapark