Butiksbelysning med Center-spottar

Den brittiska detaljhandelskedjan WHSmith öppnade sina första butiker i Finland på Helsingfors-Vanda flygplats. Den riktade spotbelysningen, som förverkligats med hjälp av armaturer från Airams Center-serie, gör att WHSmiths butik kommer till sin fulla rätt.

WH Smith belysning

Den brittiska detaljhandelskedjan WHSmith öppnade sina första butiker i Finland på Helsingfors-Vanda flygplats. Butikssortimentet består av tidningar, godis, mindre resetillbehör, hygienartiklar, leksaker och spel. Den riktade spotbelysningen, som förverkligats med hjälp av armaturer från Airams Center-serie, gör att WHSmiths butik kommer till sin fulla rätt. En bra butiksbelysning gör att både kunder och personal känner sig piggare.

När det gäller butiksbelysning är det viktigt att varorna syns bra och att varornas rätta färger kommer fram. Center-armaturerna bländar inte, utan riktar ljuset dit där det behövs. Belysningen sitter monterad på en trefasskena och är enkel att anpassa: armaturen går lätt att flytta och rikta om, allt efter behov. Vid planeringen av belysningen är det viktigt att skenorna placeras så att lösningen blir långlivad och flexibel

 

Färgåtergivningsförmågan och spektrumet avgör

Center Premium White -modellerna ger ett jämnt ljus och har en utmärkt färgåtergivning. De är en suverän lösning där färgerna behöver komma fram ordentligt, såsom i mode- och inredningsbutiker samt muséer, utställningslokaler och gallerior. Belysningen gör att vita ytor upplevs som rent vita.

I livsmedelsaffärer rekommenderar vi Center Food Warm White 925 för att framhäva färgerna hos färskvarorna i bröd-, frukt och grönsaksdiskarna. Ljuset ger butikslokalen en trevlig och varm atmosfär. Ljusets spektrum förstärker de varma färgtonerna rött och gult, vilket får de färggranna färskvarorna att framstå som läckra och lockande.

I fiskdisken används röda färgtoner för att framhäva färgnyanserna. Centermodellen Food Premium Red 930 har ett spektrum som ställts in att förstärka röda och vita färgtoner. Tillsammans skapar de tydliga kontraster hos t ex färskt kött.

Brett urval

Spotbelysning med fasta led-ljuskällor skapar ingen spillvärme och förbrukar bara små mängder energi. Center omfattar ett stort antal olika belysningsarmaturer. Sortimentet innehåller 80 modeller. Center-armaturerna finns i två effektnivåer, 35 W och 50 W, samt i färgerna svart och vitt. Färgtemperatur 3000 K, alternativt 4000 K. Tre reflektoralternativ: 17D/25D/40D. Dali-styrning finns att få till Center Dali-modellerna. 

WH Smith myymälän valaistus

WH Smith myymälän valaistus

WH Smith myymälän valaistus