K-Market fick fräsch butiksbelysning

Airam fick i uppgift att leverera allmänbelysningen till K-Market i Tavastehusstadsdelen Visamäki. Baserat på Dialuxberäkningar valde vi att använda den nya armaturen Rami, vars rampbelysning med råge uppfyller belysningskraven för butiksutrymmen, dvs minst 800 lux i golvnivå mellan hyllorna och 500 lux på en meters höjd på hyllornas lodräta ytor.

k-market valaistus

K-ryhmä avasi 650 m2 K-Marketin Hämeenlinnan Visamäkeen 30.11.2017. Airam toteutti koko marketin yleisvalaistuksen uusilla Rami-valaisimilla. Valinta perustui DIALux-laskelmille, jonka mukaan Rami-ramppivalaisimet täyttivät myymälätilaan asetetut valaistusvaatimukset. Airam teki valaistuslaskelmat yhteistyössä Granlundin sähkösuunnittelijan ja Hämeen Talotekniikka Oy:n kanssa, joka toimi myös projektin sähköurakoitsijana. Ennen lopullista hankintapäätöstä valaisimet katselmoitiin sekä valaistusteknisesti että visuaalisesti ja ne saivat hyväksynnän K-ryhmän Jari Suuroselta.

Kaikki viihtyvät hyvässä valossa

Oikein suunniteltu myymälävalaistus lisää myyntiä. Myytävät tuotteet ovat hyllyissä pääroolissa: niiden pitää näkyvä selkeästi myös alahyllyiltä. Hyvä valaistustaso vaikuttaa myös vireystasoon. Se virkistää sekä henkilökuntaa että asiakkaita, mikä onkin olennainen osa ostoskokemusta. Valoisuus tiloissa lisää myös turvallisuutta ja esteettömyyttä.

Helppo asennettavuus

Rami-valaisinsarja on suunniteltu nimenomaan myymälöihin, mutta se soveltuu myös hallien ja teollisuuden tarpeisiin. Valaisimet toimitetaan aina liitosjohtojen ja asennustarvikkeiden kanssa valmiiksi kokoonpantuina. Vakiotoimituksissa alumiinirunkoista valaisinta on saatavana neljää pituutta ja kolmea optiikkavaihtoehtoa: OP, OPR3 ja OPR4.

OPR4-optiikan Rami-valaisimet asennettiin myymälässä neljän metrin korkeuteen. Hyllyjen välissä lattialla valaistusvaatimus on 800 luksia ja Airamin Rami-valaisin antaa n. 1000 luksin tason. Rami-valaisimet ovat Dali-ohjattavia. Kauppiaalla on siis mahdollisuus himmentää valaistusta keskuksessa olevan säätimen kautta. Ohjaukseen ohjelmoitiin valmiiksi muutama erilainen valaistustaso, jotta valaistustasoa saadaan nopeasti muuteltua tarpeen vaatiessa. Hämeen talotekniikasta kerrottiin, että valaisimet olivat helposti asennettavat ja että Dali-ohjauksen ansiosta säästetään energiaa.

Kauppias kiittää lopputulosta

Kauppias Kimmo Itäaho oli erittäin tyytyväinen valaistuksen tuomaan raikkaaseen ilmeeseen: myytävät artikkelit tulevat todella hyvin esille runsaan 4000 K värilämpötilan valossa. Hyvä uutinen on, että tässä myymälässä lamppuja ei tarvitse vaihdella. Valot palavat noin 16 tuntia vuorokaudessa läpi vuoden pyhät pois lukien. Valaisimien elinikä on 70 000 h 25°C lämpötilassa, joten 12 vuoden kuluttua valovirrasta on laskelmallisesti hiipunut vasta noin 20 % lähtötasosta.

k-market myymälävalaistus

k-market valaistus

k-market valaistus

Katso Rami-valaisimen asennusvideo