Vanliga Frågor

Vanliga Frågor

På den här sidan besvarar vi frågor om Airams produkter och verksamhet.

Var kan jag köpa Airams produkter?

Airams produkter säljs bland annat i varuhus och järnaffärer över hela landet. Kontakta butiken direkt för produkttillgänglighet. 

Om du håller på och bygger eller reparerar ditt eget hus och vill använda Airam-produkter för belysningen, tala om saken med din elentreprenör.

Företag kan köpa produkter i vår webbutik.

Finns en viss produkt i Airams lager?

Om du är faktureringskund hos oss kan du be om inloggningsuppgifter till webbutiken. När du är inloggad i webbutiken kan du direkt se lagersaldo och priser för produkterna.

Vilka priser visas på webbplatsen?

I webbutiken visas produktens pris endast för inloggade kunder. Priset som visas är antingen vårt utförsäljningspris eller om vi har ett separat prisavtal med ditt företag visas det avtalsenliga priset för dig som kund.

Hur får jag inloggningsuppgifter till Airams webbutik?

Vi skapar inloggningsuppgifter för våra faktureringskunder samt el- och belysningsplanerare. Fyll i registreringsformuläret, så behandlar vi din begäran så snart som möjligt.

Vad har jag för nytta av att registrera mig i webbutiken?

Genom att logga in i webbutiken sparar du tid. Du kan bland annat beställa produkter utan väntetid när det passar dig bäst och du ser lätt om produkterna är tillgängliga. Om du ofta beställer samma produkter kan du spara kundkorgen för framtida köp.

Som registrerad kund kan du bland annat plocka ihop en produktmapp och spara favoritprodukter. 

Jag är inloggad i webbutiken. Varför ser jag inte kundkorgen?

Om du är blockerad från inköp är du registrerad som planerare i vårt system. Inloggade planerare kan använda sig av de utmärkta verktygen i webbutiken, såsom att skapa projektmappar, men de är blockerade från att göra inköp. Om du har behov av att köpa produkter kan du ta kontakt med kundservice.

Jag är konsumentkund och vill köpa era produkter. Varför kommer jag inte in i webbutiken?

Trots att våra produkter i slutänden ska användas av dig eller lysa upp ditt hem, har vi separata återförsäljare och grossistföretag för våra slutkunder. 

Vi säljer inte våra produkter direkt till konsumenter. Undantag är våra vänförsäljningar och vissa evenemang som ordnas av Kervo stad. Där är produktutbudet mycket begränsat.

Även om du vill göra en reklamation ska du först ta kontakt med butiken där du köpte produkten.

Hur laddar jag produktkortet eller produktkortet för produktfamiljen? Vad är skillnaden mellan dem?

Produktkortet är ett kort som beskriver en enskild produkt och som du kan ladda ner när du befinner dig på en sida som rör produkten. Kortet innehåller tekniska data och bilder på produkten.

Ett produktkort för produktfamilj är ett produktkort som beskriver en hel produktfamilj och som du kan ladda ner när du befinner dig på en sida som rör produktfamiljen. Kortet har ett mer generellt innehåll och innehåller information om produktfamiljen i sin helhet.

Produktkorten laddas ner till din dator i PDF-format. I produktkortsfilerna kan du om du vill skriva in text som till exempel projektnamn och postnummer i två separata textfält.

Hur tar jag kontakt med Airam?

Du kan kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret. Vi läser alla meddelanden och kontaktar dig så fort som möjligt.

Du kan också se för direktkontakt till försäljningen.

Hur ansvarstagande är Airam som företag?

Airam har förbundit sig att stödja FN:s målprogram för hållbar utveckling (Agenda 2030, Sustainable Development Goals SDGs). Programmet syftar till att utrota extrem fattigdom och att få till stånd en hållbar utveckling som tar hänsyn till miljön, ekonomin och människan i lika hög grad.

Du kan läsa mer om detta i våra artiklar om ansvarstagande och i vår Code of Conduct.

Hur återvinns Airams produkter och produktförpackningar?

Airam har under de senaste åren arbetat mycket med förpackningarnas återvinningsbarhet. Vi har minskat användningen av förpackningsmaterial och -plast och om vi måste använda plast ser vi till att den är av en sort som går att återvinna.

Vi har även arbetat med återvinningsanvisningarna. Återvinningsanvisningarna finns på produktförpackningen. De finns även på vår webbplats i det nedladdningsbara materialet för varje produkt.

Uppdaterad 04.02.2021