Ljuskällor för utomhusbruk

 Lampor till trädgårdsbelysningen

Lampor till trädgårdsbelysningen

LED-baserad trädgårdsbelysning är effektiv och förbrukar väldigt lite energi jämfört med hur det var under glödlampans tidsålder.  Ofta kan det vara omständligt att byta lampa i utomhusarmaturerna, så för att slippa onödigt arbete lönar det sig att välja en led-lampa med lång livslängd.

Läs mer.
airam lamppupakkaukset

Lampköparens ABC

Lampornas sockel och form är fortfarande samma som under tiden för glödlampor men tekniskt sätt har LED-lamporna utvecklats enormt. Förut angavs lampans effekt endast i watt. Nu anges ljusstyrkan i lumen på förpackningen.

Läs mer.
Ljuskällor 2020

Ljuskällor 2020

Ett komplett sortiment av ljuskällor för bostäder och offentlig miljö! Led-allmänlampor, led-inredningslampor, led-speciallampor, led-tubes, halogenlampor, lysrör, plug-in, metallhalogenlampor. 

Läs online.
Ljusets färg och färgåtergivningsförmåga

Ljusets färg och färgåtergivningsförmåga

Ljusets färg inverkar förutom på inredningsfärgernas, textiliernas och föremålens utseende, även på människans vitalitet och prestationsförmåga. Även i ljuskällornas färgåtergivningsförmåga finns det skillnader. För hemmabruk är valet av ljuskälla utifrån ljusets färgnyans i hög grad en smaksak, så det finns inget absolut rätt eller fel val.

Läs mer.
Senast nu är det dags att byta halogenlamporna till LED-lampor

Senast nu är det dags att byta halogenlamporna till LED-lampor

Kraven på energieffektiviteten hos ljuskällor hårdnade hösten 2018, och i och med denna ändring försvinner de vanligaste halogenlamporna från marknaden i EU-området. Men ingen panik: till nästan alla armaturer finns hållbara och energisnåla LED-lampor som kan ersätta halogenlamporna. Airams moderna LED-lampor ser i stort sett ut som traditionella halogenlampor och passar utmärkt istället för dessa.

Läs mer.