Ljuskällor allmänljus

valon väri Ljusets färg och färgåtergivningsförmåga

Ljusets färg och färgåtergivningsförmåga

Ljusets färg inverkar förutom på inredningsfärgernas, textiliernas och föremålens utseende, även på människans vitalitet och prestationsförmåga. Även i ljuskällornas färgåtergivningsförmåga finns det skillnader. För hemmabruk är valet av ljuskälla utifrån ljusets färgnyans i hög grad en smaksak, så det finns inget absolut rätt eller fel val.

Läs mer.
Senast nu är det dags att byta halogenlamporna till LED-lampor

Senast nu är det dags att byta halogenlamporna till LED-lampor

Kraven på energieffektiviteten hos ljuskällor hårdnade hösten 2018, och i och med denna ändring försvinner de vanligaste halogenlamporna från marknaden i EU-området. Gamla lager får säljas slut, men även detaljhandlarnas lager börjar så småningom sina. Men ingen panik: det lönar sig inte att hamstra, eftersom det till nästan alla armaturer finns hållbara och energisnåla LED-lampor som kan ersätta halogenlamporna. Airams moderna LED-lampor ser i stort sett ut som traditionella halogenlampor och passar utmärkt istället för dessa.

Läs mer.
Airam lamput 2020 -esite

Ljuskällor

Ett komplett sortiment av ljuskällor för bostäder och offentlig miljö! Led-allmänlampor, led-inredningslampor, led-speciallampor, led-tubes, halogenlampor, lysrör, plug-in, metallhalogenlampor. 

Läs online.
Dekorationsbelysning

Dekorationsbelysning

En flerspråkig katalog över Airam-produkterna för dekorationsbelysning 2020). Texterna är på finska, svenska och engelska. Njut av och bli inspirerad!

Läs online.
Design Tapio Wirkkala

Design Tapio Wirkkala

Tapio Wirkkalas WIR-lampa, utvecklad åt AIRAM 1959, förnyade synen på belysningsarmaturer och ljuskällor. En enkel men elegant opalglasljuskälla i nytt formspråk som kombinerad med en vanlig svart lampsladd, var dekorativ och vacker i all sin enkelhet. WIR-lampan blev en omedelbar succé och belönades med designpris följande år på La XII Triennale di Milano.

Läs online.