ActiveAhead® valonohjaus

ActiveAhead® valonohjaus

ActiveAhead® on itseoppiva, älykäs ja monipuolinen valaistusratkaisu. Järjestelmä säästää kustannuksia ja energiaa itseoppivan algoritmin ja ohjauksen automatisoinnin ansiosta.

Älykäs, itseoppiva ActiveAhead-valaistusratkaisu toimii langattomassa verkossa. Ratkaisulla luodaan monipuolisia ja joustavia valaistusympäristöjä ja valaistustilanteita, joissa on aina optimaalinen määrä valoa. Ratkaisu sopii sekä uudis- että saneerauskohteisiin, kun tarvitaan älykästä energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta.

Viihtyisyyttä ennakoivalla valaistuksella

Älykkäiden ActiveAhead® -valaistuksen käyttömukavuus perustuu itseoppivaan ohjaukseen. Perinteisesti ohjattavaan valaisimeen verrattuna ratkaisu luo ainutlaatuisen käyttäjäkokemuksen: valaisin säätää valaistusta kirkkaammaksi ennakoivasti ja himmentää valaistusta älykkäästi tilan todellisen käytön mukaan.

Ennakointi perustuu valaisimien kykyyn oppia, miten tilassa liikutaan ja kykyyn hyödyntää tietoa: ne säätävät valaistusta automaattisesti tarpeen mukaan. Oppimisalgoritmi käynnistyy heti, kun valaisimen virta on kytketty. Se oppii ensimmäiset liikkeet hyvinkin lyhyessä ajassa jos tilassa liikutaan paljon.

Säästä energiaa ja kustannuksia

Actice Ahead® -ohjaus säästää energiaa ja kustannuksia sekä rakennusvaiheessa, että kiinteistön käytön aikana ennakoivan säästävän valaistuksen ansiosta. Valaistuksen asennuskustannukset pysyvät alhaisina, koska erillisiä ohjauksen johdotuksia ei tarvita. Käytössä valaisin säätää valaistuksen toimimaan todellisen tarpeen mukaan. Turha energiankulutus vähenee, sähkölaskut pienenevät ja valaisimen käyttöikä pitenee.

Helpotusta suunnittelijan työhön

Valaistussuunnittelijalle älykäs langaton valaistus on hyvä uutinen, koska suunnittelutyössä valaisimien ulkopuoliset sensorit ja ohjausjohdotukset voidaan ohittaa. Järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen riippumatta siitä, onko kyseessä saneeraus- vai uudisrakennuskohde. Valaistus joustaa saneeraustilanteissa, koska älykkäät valaisimet pystyvät mukautumaan ympäristössä tapahtuviin muutoksiin esim. uusiin väliseiniin ja sen myötä muuttuneisiin valaistusvaatimuksiin. Erityisesti se sopii niihin saneerauskohteisiin, joissa ei ole mahdollisuutta lisätä ohjauskaapelointia.

Helppo asennus, langaton verkko

Itseoppiva ja itsenäinen valonohjausjärjestelmä koostuu valaisimen sisäänrakennetusta liitäntälaitteesta, ohjausyksiköstä ja monitoimisensorista.
ActiveAheadilla® varustetun valaisimen asennus on helppoa, koska asennusvaiheessa ei edellytetä ohjausjohdotusten vetoa, ohjelmointia tai asetusten tekoa. Järjestelmän äly on hajautettu valaisimiin ja valaistuksen ohjaus tapahtuu langattomasti esiohjelmoidun ohjelmiston avulla mesh-verkossa BLE-yhteydellä (Bluetooth Low Energy).

Mobiilisovellus

iOS- ja Android-laitteissa toimivalla ActiveAhead -mobiilisovelluksella voi hienosäätää valaisimen parametreja tai luoda valaisinryhmiä. ActiveAhead -yhteensopivassa valaisimessa on sisäänrakennettu liitäntälaite ja virtalähde sekä liitäntä ActiveAhead -ohjausyksikköä varten.

Airam-valaisimet yhteensopivia

Käytämme langattoman ohjauksen valaisimissa komponentteja, jotka takaavat täyden yhteensopivuuden muiden saman järjestelmän valaisimien ja lisälaitteiden kanssa. Tämä tarkoittaa asiakkaillemme valinnanvapautta järjestelmän laajentamiseen tulevaisuudessa valmistajasta riippumatta.

Airamin langattomasti ohjattavien ratkaisujen valaisinmallisto kehittyy koko ajan. Monet valaisinmallit soveltuvat jo nyt käyttöön ja valikoima kasvaa jatkuvasti. Kysy lisää langattoman ohajauksen yhteensopivuudesta Airamin valaisimiin tukku- ja projektitiimin ammattilaisiltamme.