Sitoumukset ja sertifikaatit

Airam sitoumukset ja sertifikaatit

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Airam on sitoutunut tukemaan toiminnassaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteet tunnetaan myös nimillä Agenda 2030 ja Sustainable Development Goals (SDGs). Ne tähtäävät köyhyyden poistamiseen ja kestävään kehitykseen, jossa otetaan ympäristö, talous ja ihminen tasavertaisesti huomioon. 
 
Kestävän kehityksen tavoitteista erityisesti tavoitteet 8, 12 ja 13 ovat yhteydessä toimintaamme. 
 
» Lisätietoa YK:n kestävän kehityksen tavoitteista

UN Global Compact

Airam liittyi Global Compact -aloitteeseen joulukuussa 2020. Allekirjoituksella sitouduimme toteuttamaan Global Compactin kymmentä periaatetta toiminnassamme ja viestimään vuosittain vastuullisuustyöstämme Global Compactin Communication on Progress (CoP) -raportilla. 

Global Compact on YK:n alainen yritysvastuualoite, jonka tavoitteena on edistää yritysten ja yhteisöjen ekologista, sosiaalista ja taloudellista vastuullisuutta. Aloite perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteille sekä Global Compactin kymmenelle periaatteelle, jotka liittyvät ihmisoikeuksiin, työelämään, ympäristöön ja korruption vastaiseen toimintaan.

» Lisätietoa Global Compactista.

Amfori BSCI

Airam on ollut amforin jäsen vuodesta 2021. Amforin jäseninä olemme sitoutuneet toimimaan amforin eettisten periaatteiden (Code of Conduct) mukaisesti. Periaatteet liittyvät muun muassa pakko- ja lapsityön kieltoon, turvallisiin työoloihin sekä oikeudenmukaiseen korvaukseen työstä. Edellytämme myös liikekumppaneiltamme sitoumusta samoihin periaatteisiin.

Amfori BSCI (Business Social Compliance Initiative) on kansainvälinen aloite, jonka tavoitteena on edistää sosiaalista vastuullisuutta toimitusketjuissa. Kaikki riskimaissa sijaitsevat tehtaat, joissa valmistetaan tuotteitamme, auditoidaan säännöllisesti kolmannen osapuolen toimesta amfori BSCI:n tai vastaavan sosiaalisen vastuun järjestelmän puitteissa.

» Lisätietoa amfori BSCI:stä

CDP-raportointi

Olemme raportoineet vuodesta 2021 lähtien ilmastotietojamme tavarantoimittajana CDP-raportilla. CDP (entinen the Carbon Disclosure Project) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka auttaa yrityksiä ja kaupunkeja laskemaan ja raportoimaan ympäristövaikutuksensa julkisesti. 

» Lisätietoa CDP:stä.

Suomalaisen Työn Liitto

Airamin SAUNALED on Design from Finland -merkitty saunavalaisin, jonka Suomessa valmistetussa varjostimessa käytetään kotimaista tervaleppää. Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja sen ammattimaiseen muotoiluun on investoitu.

» Lisätietoa Design from Finland -merkistä Suomalaisen Työn Liiton suvuilta.