Makuuhuoneen valaistus

Makuuhuone on monikäyttöinen tila, joka on ensisijaisesti rentoutumista, rauhoittumista ja lepoa varten. Huoneessa on usein muitakin toimintoja, joissa tehokkaalla valolla ja hyvällä valon värintoistolla on merkitystä.

Epäsuoraa valoa makuuhuoneessa
Lukuvalo, jossa on kapea valokeila.

Makuuhuoneen keskipiste on sänky. Huoneessa on usein muitakin toimintoja, joissa tehokkaalla valolla ja hyvällä valon värintoistolla on merkitystä. Työ- tai meikkipöydän ääressä tehtävät toimet vaativat tarkkuutta. Valon tulisi myös toistaa vaatekaapin sisällön värit luonnollisina.

Samalla, kun makuuhuoneen yleisvalo on pehmeää ja tukee lepoa ja rentoutumista, huoneessa on huomioitava muutkin toiminnot. Valon värilämpötila vaikuttaa vireyteen: lämmin valo edesauttaa nukahtamista, viileä valoa pitää vireystilaa yllä.

Valoa! -opas rakentajille ja remontoijille

Valoa! -opas rakentajille ja remontoijille

Valoa! -opas tarjoaa valaistusvinkkejä rakentajille ja remontoijille. Valaistuksen merkitys on suuri ja moninainen. Onnistunut kokonaisuus syntyy tilaan sopivien valaisimien valinnasta, eri valaistustasoista ja niiden muunneltavuudesta, oivalluksista ja yksityiskohtien korostamisesta sekä sopivan valon värilämpötilan valinnasta. Oppaan voi lukea ja ladata Issuu-julkaisualustalta.

Lue opas