Varaudu mökkikauden alkuun

Varaudu mökkikauden alkuun

Kevään tulo merkitsee monille mökkikauden alkua. Pitkän tauon jälkeen mökillä on hyvä varmistaa muutamat perusasiat, kuten palo- ja häkävaroittimien kunto. Hyödyllisten Airam SmartHome -tuotteiden käyttöönotto tuo taas ulottuvillesi aivan uudenlaista mielenrauhaa!

Mökki on paikka, jossa puu ja elävä tuli tuo torppaan lämpöä ja tunnelmaa, useimmilla myös lämmittää saunan. Jos kotona ei ole tulipesiä, voi tulen käyttö olla vierasta. Turvallinen mökkikausi alkaa palovaroittimien ja häkävaroittimien tarkistamisella ja vaihtamalla joko laitteet tai näiden paristot tarvittaessa uusiin. Ennen tulen sytyttämistä varmista myös, että hormit on nuohottu asianmukaisesti ja että pellit ovat auki.

Varaparistot ja -valonlähteet, kuten taskulamput ja otsavalot, kuuluvat olennaisena osana tarpeellisiin mökkivarusteisiin. Ja entäs eväät sitten? Kompressoricooler on upea tuote, jonka voi asettaa jopa pakastinlämpötilaan. Sen avulla grilliruoka tai jälkiruokajäätelö säilyy hyvänä aina herkutteluhetkeen asti. Kokeile kompressoricooleria venereissullakin!

Kompressoricooler mökillä

Airam SmartHome -tuotteet ovat WiFi-yhteyteen liitettäviä tuotteita, joita ohjaat SmartHome-puhelinsovelluksella. Airam SmartHome luo mielenrauhaa, kun tiedät miten kotona sujuu poissaolosi ajan. Tuotevalikoimaan kuuluu valonlähteiden lisäksi mm. hälyttimiä, varoittimia ja kameroita. Kaikkia tuotteita ohjataan saman helppokäyttöisen sovelluksen kautta ja tuotteiden välille voi myös luoda erilaisia sääntöjä.

Ajatellaan vaikkapa mökkireissua, johon lähdet reiluksi viikoksi. Kotonasi on SmartHome vesivuotovahti, muutamia SmartHome lamppuja, SmartHome liiketunnistin ja ulkokäyttöön soveltuva SmartHome kamera.

Saat sovellukseesi tiedon, jos kotipihallasi hiippailee kutsumaton vieras. Tämän tiedon sinulle välittää SmarHome IP65 -kamera, joka näyttää erinomaista kuvaa myös öisin ja jossa on paitsi liiketunnistin myös ihmishahmon tunnistin.

Ladattava, tehokas 9000 mAh litiumparisto kestää käytössä pitkiä aikoja, mutta vaihtoehtoisesti voit käyttää virtalähteenä 5 W aurinkokennopaneelia. Otolliseen paikkaan asennettuna, voi hyvin olla, ettei kameraa tarvitse ollenkaan ladata erikseen, vaan akku toimii vain aurinkoenergian voimin! Jopa talvella paneeli ylläpitää kameran akkua hyvin ja kevätauringon paistaessa energiaa riittää! Paneelissa on 6 m pitkä johto.

Tuotteessa on SD-korttipaikka ja pilvipalvelutallennus. Kamera pitää yhdistää ensimmäisen kerran WiFi:n avulla, mutta jos tämän jälkeen WiFi-verkkoa ei ole tai yhteys katkeaa, niin kamera tallentaa liikettä havaitessaan silti videota muistikortille. Näitä videoita voi katsoa, kun kamera on taas WiFi-yhteydessä.

SsmartHome aurinkokennopaneeli ulkokameralle

SmartHome vesivuotovahdin voit asettaa esim. vesitukin alle, WC-tilaan tai muun vesilaitteen läheisyyteen lattialle. Jos sattuisi käymään niin ikävästi, että vesilaitteet vioittuisivat ja alkaisivat vuotaa reissun aikana, vesivuotovahti välittäisi hälytyksen välittömästi SmartHome-sovellukseen. Tämä ei tietenkään estä vahinkoa itsessään, mutta saamalla tiedon hätätilanteesta mahdollisimman nopeasti, voit hälyttää paikalle apua, jolloin syntyvät vahingot jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin että onnettomuus havaittaisiin vasta kotiinpaluusi yhteydessä tai naapurin toimesta.

SmartHome-tuotteilla saat kotisi vaikuttamaan asutulta, vaikket olisikaan kotona. Tämä onnistuu erinomaisesti hyödyntämällä SmartHome-lamppuja ja sovelluksen erilaisia sääntöjä tai automaattiasetuksia. Voit asettaa lamput syttymään ja sammumaan automaattisesti, tai hyödyntää liiketunnistinta, jolloin lamput syttyvät aina tunnistimen havaitessa liikettä. Vain mielikuvitus on rajana siinä, miten keksit parittaa eri SmartHome-tuotteita ja ottaa niiden ominaisuuksia käyttöön!

SmartHome-haaroittimilla teet taas mistä tahansa sähkölaitteesta “älykkään” - tai ainakin sellaisen, että voit ajastaa haaroittimeen kytketyn sähkölaitteen toimintaa tai varmistaa, että laitteesta on virrat pois. Aseta esim. kahvinkeittimesi SmartHome-haaroittimen jatkeeksi, niin voit varmistua tienpäällä ollessasi, ettei keitin jäänyt kotona päälle. Valikoimissa myös ulkokäyttöön soveltuva haaroitin.

SmartHome pistoke IP20

Vastaavasti, jos mökilläsi on WiFi-yhteys, voit hyödyntää SmartHome-tuotteita myös siellä ja tehdä mökistäsi erityisen turvapaikan kotoa käsin.