Pysy välkkynä pyöräillessä

Pysy välkkynä pyöräillessä

1.6.2020 lähtien polkupyöräilijän on huolehdittava, että kulkupelissä on sekä etu- että takavalo. Tieliikennelaki 2020 sisältää myös muita polkupyöräilyyn liittyviä uudistuksia. Lue miten pysyt jatkossakin välkkynä liikenteessä!

Upeat kelit houkuttelevat luontoon liikkumaan ja viettämään vapaa-aikaa. Polkupyöräily on mukava tapa liikkua ja retkeillä: maisemat vaihtuvat sukkelasti ja kunto kohoaa. Pyörät ovat kasvattaneet merkitystään myös työmatkaliikenteessä. Monessa kaupungissa panostetaankin nyt sujuviin fillarireitteihin. Oma osuutensa on sähköavusteisten polkupyörien suosiolla - sellaisella matka taittuu leikiten!

Varustaudu pyöräilyyn oikein varustein. Nykyisten säädösten mukaan polkupyörässä on oltava valaisin, joka näyttää eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa. Punainen takavalo on pakollinen 1.6.2020 alkaen. Punaista valoa ei saa käyttää etuvalona. Laki määrää käyttämään polkupyörässä ajovaloja aina hämärän ja pimeän aikaan. Valoja edellytetään myös tilanteessa, jossa näkyvyys on huono. Valot auttavat muita tiellä liikkuvia havaitsemaan pyöräilijän, lisäksi pyöräilijä itse huomaa valokeilassa helpommin esim. jalankulkijan heijastimen. Valojen käyttämättömyydestä voi saada rikesakon. Lue pyöräilijöiden uudet liikennesäännöt Traficomin sivuilta.

Airamin pyörävalovalikoimasta löydät tarpeisiisi sopivan mallin. Valoja on sekä paristokäyttöisiä että USB-ladattavia malleja ja valikoima täydentyy koko ajan kätevillä uutuuksilla. Kaikki mallit irroitettavissa pikakiinnityksellä.