Synsam-myymälän valaistus Espoon Lippulaivassa

Airam toimitti Lippulaiva-kauppakeskuksessa sijaitsevaan Synsam-myymälään kohdevalaistuksen maaliskuussa 2022. Target-kohdevalaisimien laadukas ja tehokas valo sekä erinomainen värintoistokyky toimivat hyvin optikkoliikkeessä, jossa on tärkeää ohjata asiakkaiden katsetta myymälässä, sekä saada tuotteiden värit loistamaan ja näyttämään houkuttelevilta.

Synsam Lippulaiva myymälävalaistus

”Passelisti paikallinen ja kivasti kotoisa Lippulaiva on Espoonlahden upouusi kaupunkikeskus.” Näin Lippulaiva mainostaa keväällä 2022 valmistunutta monipuolista espoolaisten kohtaamispaikkaa. Lippulaivan houkuttelevaan Synsam-myymälään kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa on helppo poiketa.

Synsam-myymäläkonseptimäärittelyjen mukaan mega-kokoisessa myymälässä on esillä peräti 2500 tuotetta.  Silmälasien lisäksi valikoimaan kuuluvat aurinkolasit, erityistyölasit, lasten silmälasimallit, piilolinssit tarvikkeineen sekä urheilulaseista muun muassa golfiin, pyöräilyyn, purjehdukseen, hiihtoon, lasketteluun ja moniin muihin lajeihin tarkoitettut lasit.

Valon värintoistokyky on ratkaisevan tärkeä ominaisuus

Silmälasien verkkokauppa on kasvanut merkittävästi mutta useimmat haluavat edelleen valita sopivat silmälasit myymälässä yhdessä asiantuntevan henkilökunnan opastuksella. ”Optikkoliikkeessä valon värisävyllä ja valon värintoistokyvyllä on suuri merkitys. Silmälasien kehysten ja linkkien pienet sävyerot pitää erottua selkeästi sekä myyntiseinällä että sovitustilanteessa asiakkaan kasvoja vasten”, kertoo myymälän vetäjä Essi Virtanen. Silmälasikehysten ja linssivärien suhteen ei myöskään saa tulla jälkeenpäin ikäviä yllätyksiä päivänvalossa. 

Synsam-myymälään valittiin Target-valaisimista mustarunkoiset medium-koon kohdevalaisimet. Target-kohdevalaisimien erinomainen värintoistokyky (CRI > 90) ja PremiumWhite-ominaisuus (930 ja 940) onkin suunniteltu erityisesti myymälöiden kohde- ja korostusvalaistukseen. Valaisimen muunneltavuus antaa paljon vaihtoehtoja erilaisten myymälätilojen valaistukseen. Tila, jossa valaistava mallisto vaihtuu jatkuvasti, on helposti siirrettävä ja suunnattava kohdevalaisin erinomainen valinta. 

Valaisinvalinnat Synsamin myymäläkonseptin mukaan

Kolmivaihekiskoihin sijoitellut ja huolellisesti suunnatut ja kohdevalaisimet eivät aiheuta kiusahäikäisyä ja luovat asiakkaalle miellyttävän ostokokemuksen. Hapeta Oy:n Elias Takala tekee kaikkiin Synsam-myymälöihin valaistusmittaukset ja valaistussuunnitelmat. Raamit valaisinvalinnoille tulevat Synsamilta. Myymälöiden suunnittelukonseptissa määriteltiin tarkkaan sekä valaisimien tekniset että ulkonäkövaatimukset. Airamin Target-kohdevalaisimista M- ja L-koon valaisimet täyttivät annetut valovirtamäärän ja värintoiston vaatimukset. 
 

Synsam-myymälän mustaa kattopintaa vasten linjakkaasti muotoillut valaisimet sulautuvat eleettömästi ympäristöönsä ja antavat itse tuotteiden loistaa hyvässä valossa. “Paikan päällä myymälöissä Elias Takala vastaa tottuneesti valaistuksen suuntaamisesta”, kertoo Hannu Takala Hapeta-urakoinnista. “Airamin Target-kohdevalaisimien valo ei ole liian pistemäinen ja sen avauskulma on sopiva tämän tyyppiseen myymään. Valo ei saa häikäistä, mutta sen on tuotava myytävä kohde hyvin esille”, täsmentää Takala.

Airamin Target-valaisinsarjassa on kaksi kokoa ja kaksi runkoväriä, valkoinen ja musta. Lippulaivan myymälässä valaisimet ovat mustia M-koon valaisimia 4000 kelvinin värilämpötilalla. Valaisimessa on kääntyvä ja pyörivä, fasetoitu alumiiniheijastin 36°, joka antaa tehokkaan valon sinne missä sitä tarvitaan. Targetissa on lähes huomaamaton, suoraan 3-vaihekiskoon integroitu liitäntälaite.
Lippulaiva-kauppakeskuksessa Synsamin optikot tutkivat asiakkaan näön perusteellisesti ja tarjoavat asiantuntevaa palvelua. Näöntutkimuksessa on tarpeen säätää valon määrää jatkuvasti. Tästä syystä Synsam-myymälöiden tutkimushuoneisiin asennettiin Dali-ohjauksella himmennettävät Plata-paneelivalaisimet.

Sujuva toimitusketju ja urakointi

”Yhteistyö Airamin kanssa on sujunut mutkattomasti. Valaisimet ja niiden saatavuus ovat hyvät ja toimitukset työmaalle ovat pelanneet Ahlsellin sähkötukkumyynnin kautta. Tuotteita on ollut riittävästi ja suunnitellut, tilatut ja toimitetut määrät ovat pitäneet paikkansa”, kertoo Hannu Takala. 

Hapeta Oy toteuttaa kattavasti koko Suomen Synsam-myymälöiden valaistusasennukset ja iso osa myymäläuudistuksista onkin jo toteutettu. ”Jokainen myymälä käydään paikan päällä läpi myymälävastaavan kanssa. Palaute asiakkaalta on ollut positiivista.”

___

  • Valaistusuunnittelu ja sähköurakointi: Hapeta Oy


  • Myymäläsuunnittelun konseptointi: Synsam

  • 
Osoite: Kauppakeskus Lippulaiva, Espoonlahdenkatu 8, Espoo

Synsam-myymälän valaistus

Synsam-myymälän kohdevalaistus Airam Target

Synsam kohdevalaistus Airam Target