Uudistuneet led-lamppupakkaukset helpottavat lampun valintaa

Meneekö lamppuhyllyn äärellä sormi suuhun? Tiedätkö mitä lukuarvoja vertailla tai mihin kiinnittää huomiota.Tiesitkö että kaikilla Airam led-lampuilla on kolmen vuoden takuu!

Lue neljä tärppiä, miten selviät lamppuhyllyltä kotiin onnistuneen ostoksen kanssa.

led-lamppupakkaukset

1. Sopiva kanta ja kupu
Tarkista tarvitsemasi kanta- ja kupumalli. Uudistuksen myötä pahvipakkauksissa on aukko, josta kuvun näkee helposti. Kannan malli on merkitty pakkaukseen näkyvästi.

2. Minkä tehoisen lampun led korvaa?
Led-lampun valon määrää kuvaa luumen-luku (lm), watti (W) kertoo lampun sähkönkulutuksesta. Pakkauksissa on nostettu selkeästi värikoodein sekä isoilla numeroilla esiin tieto siitä, minkä tehoista hehkulamppua ledin arvot vastaavat (25/40/60/75/100 W). Halogeenilamput voi korvata led-kohdelampuilla. Niissä valon voimakkuudesta kertoo kandela (cd). Myös led-kohdelamppupakkauksiin on tuotu vastaavuusarvot värikoodein ja isoilla numeroilla.

3. Lampun valon värilämpötila
Lampun valon värilämpötilaa kuvaa kelvin, K. Mitä pienempi lukuarvo, sitä lämpimämpi valo. Huonevalaistuksen värilämpötila on makuasia, yleisimmin sävy on 2700 K (lämmin valkoinen) - 4000 K (kirkas valkoinen) välillä. Valon väri vaikuttaa voimakkaasti moneen yllättäväänkin asiaan, kuten omaan vireystilaan, huoneen tunnelmaan ja tekstiilien sekä muiden pintojen sävyihin. Samassa tilassa samaan aikaan päällä olevien lamppujen on hyvä olla samaa värilämpötilaa, jotta yleisvaikutelma säilyy rauhallisena.

4. Voiko lamppua himmentää?
Himmennettävissä led-lampuissa on punainen DIM-symboli. Jotta lamppu himmenee tarkoitetulla tavalla, käytä led-himmennintä.

Airam-lamppupakkaukset

Vinkkejä lampun valintaan

Etsitkö peruslamppua, sisustuslamppua vai lamppua erityiseen tarpeeseen? Airamin led-lamput on jaettu eri luokkiin käyttötarkoituksen mukaan: yleislamput, sisustuslamput ja erikoislamput. Tuotesarjojen pakkaukset on helppo erottaa toisistaan ja kattavasta valikoimasta löydät varmasti etsimäsi:

  • Airam Led -lamput sopivat kodin peruslampuiksi. Pakkausten yleisilme on sininen. Erottuvana tekijänä on värikoodattu hehkulamppuvastaavuustieto, joka näkyy kauas.
  • Airam Led Decor -sisustuslamput ovat kodin katseenvangitsijoita - kokeile ja ylläty! Decor-lampuissa on 360° valonjako, eli ne loistavat valoa myös kannan suuntaan ja ovat näyttäviä jopa ilman varjostinta.
  • Led-erikoislamput. Pakkausten pääväri on musta. Jokaisessa pakkauksessa korostetaan havainnollistavien piirrosten avulla led-lampun erityisominaisuutta. Valikoimassa mm. kasvilamput, pakkasledit ja kauko-ohjattavat lamput.