Zhèn ravintolaan lämmin tunnelma Coloris led-nauhalla

Helsingin ja koko maan ensimmäiseen kiinalaiseen fine dining -ravintolaan asennettiin Coloris led-nauha älykkäällä Cozify-ohjauksella. Lähtökohtana oli luoda valaistuksella ravintolasaliin lämmin tunnelma ja helppo valaistuksen ohjattavuus. Coloris led-nauhan miljoonista värisävyistä löytyy helposti sopiva valon värisävy ja valkoisen valon sävyistä haluttu tunnelma, joita Cozify-ohjauksella on helppo hallita. Cozify ohjaa Coloris-nauhan lisäksi kaikkia ravintolasalissa olevia erityyppisiä valaisimia, mukaan lukien kiskoon asennetut spottivalaisimet ja kattokruunu.

Zhen-ravintola Helsinki

Zhèn on kaivattu aitojen kiinalaisten makuelämysten ravintola Helsingin Kaartinkaupungissa. Jo nimi Zhèn – keisari, lupaa paljon. Se kertoo arvostuksesta ja sisältää hyvän ruuan lisäksi lupauksen ensiluokkaisesta palvelusta ja tunnelmasta. Ravintolasta on nopeasti tullut yksi Helsingin suosituimmista aasialaista ruokaa tarjoavista ravintoloista.  Ravintolan ruokalistalta koostuu viiden ruokalajin maistelumenusta ja yksittäisistä ala carte -annoksista, joista jokainen voi koota mieluisensa aterian, vaikka koko pöytäseurueen kesken jaettavaksi.

Älykäs Cozify-ohjaus 

Zhèn-ravintolasalin tiloja haluttiin valaista epäsuorasti asentamalla Airamin Coloris LED-nauha valon heijastuessa pintojen kautta häikäisemättömästi huonetilaan.  Valaistuksen ohjaukseen haluttiin helppo, älykäs ja moderni valaistuksen ohjaus. Airam suositteli tilaan Cozifyn ammattilaiskäyttöön suunniteltua Cozifyn ZEN älyohjausratkaisua, jolla pystyttiin liittämään Coloris-nauhan lisäksi saumattomasti myös muita eri tekniikoilla toimivia tilan valaisimia. Näin valaistuksen ohjaus toimii kokonaisvaltaisesti tilassa eri tarpeiden mukaan ja järjestelmällä voi luoda tunnelmaan erilaisia teemoja ja automaatioita. Valaistuksen ohjaus toimii kytkimien lisäksi näppärästi myös kännykällä.   

Cozifyn toimitusjohtaja Kimmo Ruotoistenmäki kertoo, että älyvaloratkaisujen valinnassa tärkeintä on niiden helppo hallinta joko paikan päällä tai etänä sekä yhteensopivuus muiden älylaitteiden kanssa.  “Kiinteistöissä käytettävien älylaitteiden kysyntä on viime vuosina kasvanut paljon, mutta liian usein kokonaisuuden ja eri laitteiden hallinta ei ole hanskassa, mikä aiheuttaa harmitusta älylaitteiden asentajille ja käyttäjille”, Ruotoistenmäki täsmentää.  Cozify ZEN on ammattilaisille suunnattu yhtenäinen älyjärjestelmä, joka takaa urakoiden kustannustehokkuuden tekemällä kokonaisuuden suunnittelusta, asentamisesta ja hallinnasta helppoa.   
 

Coloris-nauhan monet mahdollisuudet 

Airam konsultoi kohteen valaisinvalinnassa. Kohteeseen valittu Coloris led-nauha sopii loistavasti sekä hyvää yleisvalaistusta että näyttävää tunnelmavalaistusta vaativiin tiloihin. Led-nauhaa asennettiin ravintolasalissa muun muassa ikkunasyvennysten ja seinäpaneelien rakenteisiin. Led-nauha asennetaankin tyypillisesti kalusteiden päälle tai huonekalujen, taulujen ja peilien taustalle antamaan tilaan miellyttävää, häikäisemätöntä epäsuoraa valoa. 

Coloris-nauhassa valkoisen värilämpötilan portaaton säätö antaa runsaasti mahdollisuuksia yleisvalaistukseen. RGB-valinnoilla taas voidaan valita miljoonista väreistä ja saada aikaan mielenkiintoisia yksityiskohtia ja tunnelmia. 

Halutessa IP65-luokitellun Coloris-nauhan voisi mainiosti asentaa myös ulos tai sisällä kosteisiin tiloihin. Sarjasta löytyy myös käyttövalmis sisätiloihin sopiva IP20-paketti, jossa led-nauha ja kaikki tarvittavat komponentit on pakattu pakkaukseen. Led-nauhan ohjaamiseen tarvitaan 24 V tasajännitelähde, led-ohjain ja kaukosäädin. 

___________________


Valaisimet: Airam Coloris
Valaistuksen ohjaus: Cozify ZEN 
Osoite: Ravintola Zhèn, Eteläinen Makasiinikatu 4, 00130 Helsinki

Airam coloris-nauha ravintola Zhèn Helsinki

Airam coloris-nauha ja Decor-lamput ravintola Zhèn Helsinki

Airam coloris-nauha ravintola Zhèn Helsinki