100-vuotias Airam investoi kotimaiseen tuotantoon

100-vuotias Airam investoi kotimaiseen tuotantoon

Valaistusyritys Airam Electric Oy Ab on ostanut Sähkö-Lahti Oy:n tehtaan, käyttöomaisuuden ja vaihto-omaisuuden. Kaupalla Airam vahvistaa kilpailukykyään, joustavuuttaan ja tuotantokapasiteettiaan kotimaisilla markkinoilla ja erityisesti ammattivalaistuksen sekä räätälöityjen valaistusratkaisujen saralla.

Airam Electric on suomalainen perheyritys, joka tuottaa laajasti valaisimia, lamppuja sekä älykkäitä valaistusratkaisuja sähköalan ammattilaisille ja kotitalouksille. Airamin valtteja ovat erityisesti kotimaisuus sekä asiakas- ja markkinatuntemus. Muuttuvan maailman pyörteissä Airamille on tärkeää investoida Suomeen ja vakauttaa toimitusketjuaan.

Kauppa mahdollistaa toiminnan laajentamisen uusiin tuotekategorioihin

Nyt tehty yrityskauppa tähtää Airamin aseman vahvistamiseen projektivalaistuksen saralla. Airam osti 60 vuoden ajan valaisinratkaisuja tarjonneen, syyskuussa konkurssiin ajautuneen perheyhtiö Sähkö-Lahti Oy:n tuotantotilan, käyttöomaisuuden ja vaihto-omaisuuden. 

Uudet tilat mahdollistavat Airamille muun muassa aikaisemmin alihankkijoiden avulla valmistettujen tuotteiden tuotannon ottamisen omiin käsiin. Kaupan myötä valaisintuotanto sekä kaikki kokoonpano siirretään Lahden yksikköön, missä tuotanto käynnistetään alkuvuodesta 2022.

Jatkossa Lahdessa valmistuu muun muassa julkisissa tiloissa, urheilutiloissa ja toimistoissa käytettäviä alumiinisia valaisimia ja ramppivalaisimia. Samalla uusi tuotantolaitos avaa uusia mahdollisuuksia myös Airamin kuluttajatuoteyksikölle saattaa jatkossa markkinoille omia, kotimaassa tuotettuja tuotteita ja tuotesarjoja.

“Strategiamme on seuraavan kolmen vuoden aikana kasvattaa omaa tuotantoamme sekä projekteille räätälöityjen tai esivalmistettujen valaisimien myyntiä ja tämä yrityskauppa tukee suunnitelmiamme hyvin. Jatkossa pystymme palvelemaan erityisesti sähköalan ammattilaisia entistä paremmin”, toimitusjohtaja Jorma Koskiola kertoo.

Vahva panostus kotimaiseen tuotantoon

Airamilla on 100 vuoden kokemus suomalaisena valaistusalan yrityksenä. Kaupan myötä Airam kasvattaa kotimaisuusastettaan entisestään. 

“Meillä on tahtoa investoida Suomeen. Riskit kansainvälisessä toimitusketjussa kasvavat jatkuvasti ja sen myötä tuotanto lähellä on äärimmäisen arvokasta”, Koskiola toteaa.

“Projektikohtainen joustavuus tuotteissa ja tuotteiden räätälöinti ovat yhä kysytympiä alalla. Jatkossa pystymme tarjoamaan entistäkin älykkäämpiä, tiettyyn mittaan valmiiksi sovitettuja ja lisätarvikkeilla varustettuja valaistusratkaisuja”, Koskiola kertoo tulevaisuudennäkymistä.

Lahden yksikön myötä Airamilla on yhteensä kolme toimipistettä. Pääkonttori ja logistiikkakeskus pysyvät Keravalla, vientiyksikön myyntikonttori puolestaan Tukholmassa.


Lisätietoja

Jorma Koskiola, toimitusjohtaja, Airam Electric Oy Ab
jorma.koskiola@airam.fi, +358 50 375 9527 

Ville Keinänen, liiketoiminta- ja teknologiajohtaja, Airam Electric Oy Ab
ville.keinanen@airam.fi, +358 44 766 3659

Kuvapyynnöt

Lotta Kivelä, viestintäkonsultti, Drama Queen Communications
lotta.kivela@dqcomms.fi, +358 50 592 0678


Airam 100 vuotta loistavaa arkea

Airam Electric Oy Ab on vuonna 1921 perustettu suomalainen perheyritys, joka on perinteisesti tunnettu kattavasta lamppuvalikoimastaan, valaisimista ja älykkäistä
valaistusratkaisuista sähköalan ammattilaisille ja kuluttajille. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös sähkötarvikkeet, koristevalot ja vapaa-ajan tuotteet, kuten ikoninen punainen termospullo. Airam-tuotteita myyvät hyvin varustetut tavaratalot, päivittäistavarakaupat, rautakaupat, sähköliikkeet ja sähkötukkuliikkeet.