Passiivikivitalon funktionaalinen valaistus

Passiivikivitalon rakenteiden ja sisustuksen lähtökohtana on pidetty aidot, luonnolliset materiaalit ja pehmeät sävyt, joita valkoinen raikastaa. Valaistussuunnitteluun panostettiin hyvissä ajoissa yhteistyössä sisustussuunnittelijan ja arkkitehdin kanssa.

olohuoneen valaistus

Led-nauhoilla toteutetut linjavalot

Yleisvalaistus eteisessä, keittiössä ja kodinhoitohuoneessa toteutettiin linjavaloilla upottamalla kattorakenteisiin Airamin led-nauhaa opaalikupuisten profiilien sisään. Näin toteutettuna valaistus ei vie tilaa asumiskorkeudesta lainkaan koska ne sulautuvat eleettömästi talon rakenteisiin kunnioittaen kivitalon arkkitehtuuria.

Yleisvalaistusta asuinhuoneissa täydentävät kattoon upotetut led-alasvalot. Keittiöön, eteiseen ja kodinhoitohuoneeseen valittiin sirot Rico-alasvalot. Rico on pieni upotettava led-valaisin, jota voidaan suunnata 25°. Valaisimet ovat Triac-himmennettäviä ja ne sopivat myös kosteisiin tiloihin. Airamin ajattomat Sansa-pöytävalaisimet on sijoitettu työpisteisiin makuuhuoneissa.

Portaikkoon estetiikkaa ja ergonomiaa

Led-nauhaa on integroitu myös yläkertaan vievään portaikkoon. Yhdessä seinään asennettujen sirojen Sund-valaisimien kanssa lopputulos on näyttävä. Seinävalaisimet jaksottavat tilaa, mutta häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja ei synny. Portaiden rajat erottuvat selvästi ja kulkeminen ylös tai alas on turvallista. Sund-valaisin on IP44-kosteusluokiteltu, joten se sopii myös ulkoseinään. Tässä talossa Sund valaiseekin myös yläkerran parveketta.

Kylpyhuoneen spa-tunnelma

Hyvällä valaistussuunnittelulla voidaan oleellisesti muuttaa tilan tyylin ja tunnelmaa. Tämä toteutuu kauniisti kylpyhuoneen valaistusratkaisussa, jossa Norma led-nauhaa on käytetty yhdessä Slimline-profiiliin kanssa rakenteisiin upottamalla. Epäsuora valaistus korostaa yksityiskohtia ja antaa pehmeän kauniin spa-tunnelman. Lisätehoa valaistukseen saadaan tarvittaessa kytkemällä päälle katon suunnattavat Siena-alasvalot. Himmennettävä Siena soveltuu erityisen hyvin myös korkeaan tilaan.

linjavalaistus katossa led-nauhalla

keittiön epäsuora valaistus

kylpyhuoneen valaistus led-nauhalla