Pihapiirin upea valaistus

Asuntomessujen Casa WelliKulhon rinnetontin mahdollisuudet on hyödynnetty tukemaan perheen urheilullisia harrastuksia. Uima-allasalueelta voi ihailla näkymiä Saimaalle suoraan omalta terassilta.

wellikulho uima-altaan valaistus

Asuntomessujen Casa WelliKulhon (kohde 18) rinnetontin mahdollisuudet on hyödynnetty tukemaan perheen urheilullisia harrastuksia. Pihapiiriin sydän on alarinteen uima-allasalue ja Poolhouse. Olipa Saimaan vesi lämmintä tai ei, niin tässä perheessä nautitaan uimisesta. Näkymiä Saimaalle voi ihailla suoraan omalta terassilta vielä iltamyöhälläkin.

Pimeän tullen valaistuksella korostetaan talon arkkitehtuuria. Seiniä valaisemaan asennettiin valkoiset Näsby-valaisimet talon nurkkiin. Näsby valaisee hallitusti ympäristöään, mutta ei häikäise. Hauskaa Näsbyssä on se, että valokeiloja voidaan muotoilla itse – valaisimessa on säädettävä valokeilan leveys 0°- 80° ylä- ja alasuuntaan.

Sisusta ulkotiloissa

Kesällä olohuone tuodaan ulos! Garda-sarjan pöytä- ja lattiavalaisimilla tuodaan sisustuksellista ilmettä pihapiiriin. Trendikkäät Garda pöytä- ja lattiavalaisimet on suunniteltu ulkokäyttöön patiolle, terasseille ja parvekkeille.

Turvallisuutta pihapiiriin

Hyvin suunnitellulla valaistuksella helpotetaan liikkumista ja luodaan turvallisuutta pihapiirissä. Rinnetontille pengerrettyyn muuriin on asennettu matalaprofiiliset Lid Mini -muurivalaisimet ja portaisiin Holm Eye -maavalot. Epäsuora valaistus ei häikäise, mutta helpottaa liikkumista pimeän aikaan ja auttaa tilan hahmottamisessa. Parvekkeelle ja Pool-housen seiniin valittiin sirot Sund-seinävalisimet vertikaalisia pintoja korostamaan.

Yläpihalla terassin kattoon asennetut Slim-alasvalot soveltuvat erityisesti räystäiden alle ja terassin kattoon. Slim IP65 on AC-ledillä varustettu kiinteän ledin upotettava valaisin, joka ei tarvitse erillistä liitäntälaitetta.

Varastotilojen ja autotallin valaistus on oltava tehokasta ja asianmukaisesti kosteusluokiteltua. Vajassa ja autokatoksessa Faro led-valaisimien tasainen ja tehokas led-valo syttyy heti. Hyvän valaistuksen ansiosta vajassa voi tehdä töitä tehokkaasti vielä pimeinä iltoinakin.

Valaistussuunnittelu: Erja Taipale, Tilasi Oy

Airam lid luminaire

Airam näsby luminaire

led stripe airam lid luminaire