Marski loistaa Helsingin parhaalla paikalla

Perinteikäs Hotelli Marski avasi ovensa jälleen kesällä 2019 saneerauksen jälkeen Helsingin ytimessä. Kaupunkikuvallisesti arvokkaaksi määritelty 20000 m2 hotellirakennus on nyt entistä korkeampi, tilavampi ja toimivampi. Airam toimitti valaisimia ja valonlähteitä Marskiin saneerauksen yhteydessä.

Marski loistaa Helsingin parhaalla paikalla

Mannerheim, Kekkonen, Helsinki ja suomalainen luonto kuuluvat tunnetusti hotelli Marskin tarinaan. Nyt Marski on kokenut totaalisen uudistuksen vanhoja arvoja kunnioittaen. Suomalaisuus näkyy edelleen laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden lisäksi myös sisustuksen yksityiskohdissa, valokuvatauluissa ja kalusteissa. Legendaarinen Marskin Baari ja ravintola Kuusi Palaa ovat pohjoismaiseen tyyliin moderneja ja rentoja.

Ruokailuun lämmintä tunnelmaa

Viihtyisän tunnelman kruunaa lämmin valo Kuusi palaa -ravintolasalissa, jossa vallitsevaksi värilämpötilaksi on valittu 2200 kelviniä. Lämmin valo hohtaa ravintolasalissa messinkisistä tehosteseinistä ja Airamin lamppujen led-valo kattausten yläpuolella ja istuinryhmissä antavat tilalle kotoisan ilmeen. Decor-lamppujen valikoima on laaja. Kauttaaltaan lasikupuiset Decor-lamput loistavat valoa myös kannan suuntaan, koska niissä on 360° valonjako. Erityisen upeilta ne näyttävät näissä Marskin messinkiseinistä, joissa valonlähdettä ei yritetäkään peittää.

Puhdastilavalaisimet keittiön työvaloina

Marskin ammattikeittiössä Clean-puhdastilavalaisimet sopivat erinomaisesti valaistusratkaisuksi. Clean-valaisimet ovat perinteisesti tarkoitettu sairaaloihin ja muihin terveydenhuollon tiloihin, joissa vaaditaan korkeaa hygieniatasoa, tiiviyttä ja valaisimien korkeaa IP-luokitusta. Sama vaatimus pätee ammattikeittiöon, jossa vaaditaan sekä raaka-aineilta, ammattitaidolta että tekniikalta korkeaa laatua. Marskin keittiössä Airamin Clean-valaisimet antavat tehokkaan valkoisen ja tasaisen 4000 K työskentelyvalon. Clean-valaisimissa on korkea valontuotto suhteessa energiankulutukseen.

Keittiöhenkilökunta on ollut uusittuihin työskentelytiloihin tyytyväisiä, kertoo Marskin keittiöpäällikkö Sami Lyly ja jatkaa, että ravintolan remontissa on panostettu innovatiivisiin ratkaisuihin. Tästä esimerkkinä Lyly kertoo keittiön uniikista räätälöitynä tehdystä lämpölinjasta, johon on upotettu kaikki tarvittava tekniikka induktioliesistä rasvakeittimiin ja laavakiviuunista ilmanvaihtokanavien rasvaa-hajottaviin CleanMaster-teknologiaan. Kaikessa suunnittelussa on huomioitu työskentelyergonomia ja -tehokkuus optimaalisesti niin, että valaisimien lisäksi kaikki pinnat on helppo pitää puhtaina. Tätä päivää on myös se, että keittiössä kierrätetään ja lajitellaan kaikki jäte erittäin tarkan ohjeiston mukaan.

Poistumisteillä Over-valaisimet

Hotellin poistumisteiden porraskäytävissä kulkureitin kattoon on asennettu Airamin lineaariset Over-valaisimet. Valaisimissa on erityisen hyvä sivuttainen valonjako kuvun rakenteen ansiosta, joten se sopii hyvin mm. toimistotiloihin ja tämänkaltaisten käytävätilojen valaisuun. Alumiinirunkoista valaisinta on saatavissa kahta runkopituutta ja se voidaan asentaa suoraan kattopintaan tai ripustaa vaijerilla. Kaikkia malleja on saatavana myös DALI-ohjauksella tai langattomasti ohjattavina Casambi- ja ActiveAhead-ratkaisuina.

Parkkihalliin tehokas valaistus

Futura Tech -valaisimia on asennettu hotellin teknisiin tiloihin ja saneerattuihin pysäköintitiloihin hotellin alakerroksissa. Punaiset tehostevärit pysäköintitilan pylväissä piristävät tilaa ja energiatehokkaat valaisimet 4000 K valolla auttavat autoilijoita hahmottamaan tilan mittasuhteet. D-luokitellut Futura Tech -valaisimet soveltuvat erinomaisesti kaikkiin pysäköintitiloihin, olivatpa ne kylmissä tai lämpimissä tiloissa. Valaisimet voidaan asentaa liiketunnistimella toimiviksi, koska ne kestävät runsaasti sytytyskertoja.

Valaistussuunnittelu: Ramboll Oy
Koko: noin 20 000 neliötä
Rakennusaika: 1/2018–5/2019

Airam Decor Antique-lamput 

Airam Decor Antique-lamput 

Airam Decor Antique-lamput

Airam Decor Antique-lamput ravintolasalissa

Futura Tech valaisimet

Futura Tech valaisimet hotellin pysäköintitilassa.

Over-valaisimet

Lineaariset Over-valaisimet hotellin poistumisreiteillä.

Clean puhdastilavalaisimet

Clean puhdastilavalaisimet Marskin ravintolan keittiössä.