Valoilla joustavuutta ja tunnelmaa näyttelytiloihin – Suomen hauskin museo sai uuden valaistuksen

Kun Suomen tunnetuimman pilapiirtäjän Kari Suomalainen syntymästä oli kulunut 100 vuotta, valmistui hänen nimeään kantavan Kari-paviljongin korjaushanke kesäkuussa 2020. Mittavan remontin yhteydessä myös tilan valaistus uusittiin. Suomalaisen pilapiirroksia valaisevat nyt monikäyttöiset Airam Center -valaisimet, jotka sopivat tilaan monikäyttöisyytensä ja selkeän muotokielensä ansiosta erinomaisesti. Airamin asiantuntijoiden avulla tilaan valittiin langaton Casambi valaistuksen ohjaukseen.

Visavuori Casambi Center-spotti

Suomen hauskin museo sai uuden valaistuksen

Valkeakoskella sijaitseva Kari-paviljonki on osa Visavuoren museosäätiötä. Paviljongin perusparannus oli suunnitelmissa jo pitkään, ja kun rahoitus järjestyi, eteni hanke nopealla aikataululla. Valaistuksen osalta muutokset ovat olleet mittavia. Luonnonvalon pääsy näyttelytilaan on estetty, jotta sinne voidaan jatkossa tuoda luonnonvalolle arkoja teoksia. ”Parannusten ja uuden valaistuksen ansiosta voimme tuoda tilaan entistä monipuolisempia ja arvokkaampia näyttelyitä”, kertoo museosäätiön toiminnanjohtaja Juha Myllylä.  

Helposti siirrettävä ja suunnattava valaistus joustaa näyttelyiden mukaan

Toiveena valaistusuudistukselle oli, että uudet valaisimet sopivat tilassa jo olleisiin valaistuskiskoihin. Center-valaisimet istuivatkin kiskoihin sekä tilaan hyvin. Valaistukselta haluttiin joustavuutta, sillä sen tarve vaihtelee tila- ja näyttelykohtaisesti. Valaistuksen ohjaukselta toivottiin helppokäyttöisyyttä. 

Myllylä muistelee, kuulleensa Casambi-ohjattavista valaisimista jo vuosia aikaisemmin hanketta suunnitelleelta sähkösuunnittelijalta. Nyt ratkaisu päivitettiin tähän päivään ottamalla mukaan langaton valaistuksen ohjaus.

Airamin Center-valaisin sopii hyvin näyttelytiloihin, sillä sitä on helppo siirtää ja suunnata tarpeen mukaan. Valaistuksen ohjaus hoituu nyt kätevästi tabletilta. Center Premium white -valaisin on oikea valinta kohteisiin, joissa tarvitaan erinomaista värintoistokykyä ja laadukasta korostusvalaistusta. Centerit ovat tarvittaessa täysin räätälöitävissä eri valovirtapaketeilla ja monipuolisilla heijastinvaihtoehdoilla.

Olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Yleisvalaistus tilassa on miellyttävä ja valaistusta voimme säätää näppärästi tarpeen mukaan. Airamin valaisimissa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Lisäksi pidän niiden selkeästä ja yksinkertaisesta ulkonäöstä”, kertoo Myllylä. 

Airamin asiantuntijat opastivat langattoman valaistuksen ohjauksen valinnassa 

Airamiin Myllylä otti yhteyttä kysyäkseen Casambi-ohjattavista valaisimista. Kuullessaan millaiseen käyttötarkoitukseen valaisimia kaavailtiin, ehdottivat Airamin asiantuntijat langatonta valaistuksen ohjausta Center-kohdevalaisimilla. 

”Sain paljon apua ja neuvoja langattomuuteen liittyen, mutta kaikki konkretisoitui, kun sain testiin näytekappaleen. Muutenkin Airamin kanssa kaikki sujui erittäin hyvin. Esimerkiksi toimitusaikataulussa pysyttiin, mikä oli tiukan aikataululle kannalta tärkeää”, muistelee Myllylä. 

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Lisäksi Visavuoresta löytyy Suomen hauskin museo – Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä ja ajoittain vaihtuvia näyttelyitä.

Visavuori Casambi Center-spotti

Visavuori Casambi Center-spotti

Visavuori Casambi Center-spotti