Liikuntahalliin tasainen ja tehokas valaistus

Jyväskylän urheilukeskuksessa sijaitseva Vaajakosken liikuntahallissa vanha loistelamppuvalaistus vaihdettiin led-valaistukseen. Tilalle asennettiin urheilutiloihin suunnitellut Airamin Sport-valaisimet. Valaisimet ovat iskunkestäviä, eli ne eivät rikkoudu pallon osuessa niihin.

vaajakosken liikuntahalli

Tasainen ja tehokas valo

Urheilukeskuksen hallitiloissa uudet valaisimet asennettiin pinta-asennuksena vanhan valaistuksen tilalle. Valaistussuunnitelmassa pohjatietona oli tilojen mitat ja tavoiteltava valaistustaso, sekä vanhan valaistuksen tiedot. Liikuntahallin (874 m2) liikuntasalin ja paini-/voimailusalin (403 m2) valaistustason optimointi varmistettiin Dialux-laskelmilla.

Molempiin tiloihin valittiin urheilutilavaatimukset täyttävät Sport 115W/840 valaisimet, jotka antavat tilaan laadukkaan ja tasaisen valon jonoon asennettuina. Teräsrunkoiset Sport-valaisimet sopivat pinta-asennettavina erinomaisesti saneerauskohteisiin. Valaisimissa on kiiltoeloksoidut alumiiniheijastimet.

Taloudellista hyötyä

Liikuntahalleissa on perinteisesti valaistuksen osuus sähköenergiankulutuksesta ollut huomattava. Valaistusremontilla saavutettiin säästöä paitsi energiankulutuksessa, myös harventuneina huoltoväleinä kun valonlähteen polttoikä piteni 20 000 tunnista yli 50 000 tuntiin. Saneerauksella saavutettiin entistä tehokkaampi, tasaisempi ja raikkaampi valaistus, joka vaikuttaa vireyteen ja antaa paremmat mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen.

Liikuntahalliin asennettiin ikkunaseinälle lisäksi Airaline-sarjan kapearunkoiset pinta-asennettavat valaisimet antamaan epäsuoraa lisävaloa käytävänpuoleisen seinän kautta. Airaline-sarja on suunniteltu yleisvalaisimiksi ja se soveltuu hyvin monenlaisiin tiloihin aina liikuntakeskuksista myymälöihin ja teollisuuden tarpeisiin.

Sekä Sport-valaisimia että Airaline-valaismia on saatavana myös Dali-ohjattavana, jolloin valaistustasoa on mahdollista säätää tarpeen mukaan.

vaajakosken liikuntahalli

vaajakosken liikuntahalli

vaajakosken liikuntahalli