Liikuntatilojen valaistus

Liikuntatiloissa tarvitaan tehokasta, tasaista ja raikkaan valkoista valoa. Oikein toteutettuna valaistus antaa paremmat mahdollisuudet liikunnan harrastamiseen ja kilpaurheiluun. Suosittelemme liikuntatiloihin pallotestattuja energiatehokkaita sertifioituja valaisimia. Valaistuksen ohjauksella pystytään säätämään valaistustasot käyttötarpeiden mukaiseksi.
 

tervakosken_liikuntahalli

Airam Sport

Tervakosken liikuntahalli Delfort Areena

Tervakoskella uuden liikuntahallin tilat ja valaistus muuttuvat tarpeen mukaan

Tervakoskella uusi 3090 m2 liikuntahalli Delfort Areena on valmistunut palvelemaan kuntalaisia. Hankkeessa päästiin energiatehokkuusvaatimuksiin pienillä elinkaari- ja energiakustannuksilla ja sitä kautta osaltaan vähentämään kunnan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Valaistusratkaisuissa kuhunkin tilaan valittiin tarkoituksenmukaiset led-valaisimet langattomalla Casambi-ohjauksella. Käyttöönoton yhteydessä Casambi-ohjattavien valaisimien valaistustasot määriteltiin suunnittelijan ohjeistuksen mukaisesti optimaalisiksi erilaisten käyttötarpeiden mukaan: koulujen liikuntatunneille, kuntalaisten peliharjoitteluun, juhlatilaisuuksiin ja kilpaurheiluun.

Lue kohteen langattomasta valaistuksen ohjauksesta
Myllypuron jalkapallohalli

Myllypuron jalkapallohalli valaistiin syväsäteilijöillä

Airam toimitti Myllypurossa sijaitsevaan liikuntahalliin 80 kpl Highbay-syväsäteilijöitä valaisemaan 64 x 100 m jalkapallokenttää. Hallin valaistusvoimakkuus ja valon tasaisuus sekä energiatehokkuus paranivat selvästi.

Lue lisää.
Liikuntahalliin tasainen ja tehokas valaistus

Liikuntahalliin tasainen ja tehokas valaistus

Vaajakosken liikuntahallin kahdessa salissa vanha loistelamppuvalaistus poistettiin ja tilalle asennettiin urheilutiloihin suunnitellut Airamin Sport-valaisimet. Valaisimet ovat iskunkestäviä, eli ne eivät rikkoudu pallon osuessa niihin.

Lue lisää.
Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Suunnittele valaistuksenohjaus asiakaslähtöisesti – valitse älykäs langaton ohjaus. Valaistusjärjestelmä nykyaikaisilla led-valaisimilla yhdistettynä langattomaan ohjaukseen tuo selvää säästöä energiakulutuksessa, asennuksessa ja ohjelmoinnissa.

Lue lisää ja lataa opas!
tietoturva valaistuksen ohjauksessa

Langattoman valaistuksenohjauksen tietoturva – näin otat sen huomioon suunnittelussa

Langaton valaistuksenohjaus on kustannustehokas tapa toteuttaa muunneltava valaistus hyvin monenlaisiin tiloihin. Suunnittelija ja tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari kertoo, kuinka toteutetaan langaton ohjaus, joka on turvallinen käyttää.

Lue lisää.
valaistuksen kustannukset

Langaton valaistuksen ohjaus voi olla perinteistä asennustapaa edullisempi

Mitä tapahtuu, kun sähkösuunnittelutoimiston ja älykodin langattomia ohjausratkaisuja tarjoavan yrityksen insinöörit lyövät päänsä yhteen? Syntyy uusi tapa toteuttaa kodin järjestelmien langaton ohjaus, jonka kustannus on jopa perinteistä asennustapaa edullisempi.

Lue lisää.