Myllypuron jalkapallohalli valaistiin syväsäteilijöillä

Airam toimitti Myllypurossa sijaitsevaan liikuntahalliin 80 kpl Highbay-syväsäteilijöitä valaisemaan 64 x 100 m jalkapallokenttää. Hallin valaistusvoimakkuus ja valon tasaisuus sekä energiatehokkuus paranivat selvästi.

Pallomylly valaistus Myllypuro Helsinki

Airam toimitti Myllypurossa sijaitsevaan Pallomylly-liikuntahalliin pitkän elinkaaren led-valaistuksen. Liikuntahallin 64 x 100 m jalkapallokentän tasaiseen valaisuun tarvittiin 80 kpl 240 W 36000 lm Highbay-syväsäteilijöitä.

Pallomylly-halli on toinen Helsingin kahdesta täysimittaisesta jalkapalloilijoiden harjoitushallista. Tekonurmihallissa voi pelata muitakin lajeja, kuten pesäpalloa, baseballia, rugbya, krikettiä ja ultimatea. Myllypuron alueen koululaiset viettävät siellä myös paljon liikuntatunteja läpi vuoden.

Vanha valaistustekniikka kulutti paljon energiaa

Vuonna 2009 valmistuneen liikuntahallin vanha valaistustekniikka oli kymmenessä vuodessa jäänyt heikkotasoiseksi. Vanha valaistus kulutti lisäksi paljon energiaa. Monet valaisimet olivat lakanneet toimimasta joten kenttäalueella oli useita hämäriä kohtia.

Lamppujen vaihtoa harkittiin yhtenä vaihtoehtona, mutta vaihtamalla valaisimet energiatehokkaisiin nykyaikaisiin led-valaisimiin saatiin kerralla energiatehokas ja laadukas valaistus pitkälle tuleviin vuosiin.

 

Energiatehokas syväsäteilijäsarja

Airam teki valaistuskartoitukset kohteesta ja suositteli hallivalaistukseen Highbay-syväsätelijöitä. Highbay on suunniteltu valaisemaan nimenomaan korkeita tiloja. Esimerkiksi Helsinki-Vantaa lentoaseman terminaalissa korkean hallin yleisvalaistus on toteutettu samalla valaisinmallilla. Liikuntahallien lisäksi HIghbay-syväsätelijä sopii hyvin varastohalleihin ja aulatiloihin. Valaisinsarjasta löytyy kolme eri tehoa ja ne ovat saatavana on/off-malleina ja DALI-versioina sekä langattomana ohjausratkaisuna. Valaisimen energiatehokkuus jopa 140 lm/W.

Palloiluhalli on jatkuvasti kovassa käytössä, myös uusien valaisimien asennuksen ajan, vaikka valaisimet asennettiin nosturilla. Valaistuksen ohjaukselle ei todettu muutostarvetta, koska hallin käyttöaste on jatkuvasti varsin korkea.

Kiitosta käyttäjiltä

Suurimmat hyödyt valaistuksen uusimisesta tulevat energian ja huoltokustannusten säästöstä. Hallin valaistusvoimakkuus ja valon tasaisuus sekä energiatehokkuus paranivat selvästi. Hallin vakituiset käyttäjät ovat kiitelleet uusittua valaistusta.

Toivotamme palloilevalle käyttäjäkunnalle mukavia harrastus- ja pelihetkiä hyvässä valossa!

Pallomylly valaistus Myllypuro Helsinki

Pallomylly valaistus Myllypuro Helsinki

Pallomylly valaistus Myllypuro Helsinki