Seinäjoen Ideapark Airamin valossa

Airam toimitti 4000 valaisinta Seinäjoen Ideaparkin käytäville ja useisiin eri myymälä- ja liiketiloihin. Mittava rakennusprojekti, yli sata liikettä, seitsemän hehtaaria myymälätilaa toteutettiin hektisessä aikataulussa. Saumaton yhteistyö asiakkaan kanssa varmisti onnistuneen lopputuloksen. Näyttävä kauppakeskus Pohjanmaalla kertoo Airamin kyvystä toteuttaa isoja ja haastavia kokonaisuuksia.

 Seinäjoen Ideapark Airamin valossa

Seinäjoen Joupissa Ideaparkin rakentaminen alkoi keväällä 2018 ja valaisintoimitukset työmaalle alkoivat maaliskuussa 2019. Kauppakeskus avasi ovensa yleisölle parhaaseen joulumyyntisesonkiin marraskuussa 2019. Kilpailukykyiset tarjoukset ja laaja tuote- ja palvelutarjonta houkuttelevat asiakkaita Pohjanmaalta ja laajalti myös ympäristökunnista tähän Suomen seitsemänneksi suurimpaan kauppakeskukseen.

Ville Keinänen Airamin ammattivalaistuksesta summaa onnistunutta lopputulosta näin: "Tämän kokoluokan projekteissa oli tärkeää avoin kommunikointi. Asiakkaan kuuntelu ja saumaton yhteistyö suunnittelijoiden, urakoitsijoiden kanssa oli päivittäistä ja tiivistä. Kaikkien yhteisenä prioriteettina oli nopea reagointi ja vastuunkanto siitä, että toimitukset ja asennukset hoidetaan huolellisesti loppuun asti."

Käytäville Plata-moduulivalaisimet

Kauppakeskuksen käytävät ja osa liiketiloista valaistiin yhtenäiseksi kokonaisuudeksi lähes kuudella sadalla alakattojärjestelmään asennettavalla Plata-moduulivalaisimella. Airam lupaa Plata-valaisimelle 100 000 tuntia L70 valonalenemalla, joten se on kestävä ratkaisu julkisten tilojen valaistukseen.

K-Citymarkettiin raikas ilme

Citymarketissa myymäläsuunnittelun punaisena lankana on ollut ostamisen helppous. Hyvin valaistut opasteet ja tekstit ohjaavat asiakasta löytämään haluamansa ja liikkumaan liiketilassa. Valaistus on tärkeä osa myös myymälän estetiikkaa ja ergonomiaa. Valaisimia räätälöitiin ja asymmetrinen valonjako toteutettiin myymälän reuna-alueille korostamaan seinien tekstejä.

Riittävä yleisvalaistus ratkaistiin kattavalla Rami-tuoteperheellä, jossa saatavana on vakiona neljä eri runkopituutta ja kolme eri optiikkaa. Rami on helppo ja nopea asentaa ja se soveltuu sekä ramppi-, pinta-, ripustuslukko ja ripustusasennukseen. Citymarkettiin toimitettiin yli 600 Ramia Dali-ohjauksella, joista 80 valaisinta räätälöityinä.

Kassalinjastoon tyyliä ja tehoa valoilla

Hyvä valaistustaso virkistää sekä henkilökuntaa että asiakkaita, mikä on olennainen osa onnistunutta ostoskokemusta. Over-valaisimista suunniteltiin tyylikäs ilme myymälän sisääntuloon nuolikuvion muodostavilla Arrow-malleilla. Kassalinjaston näyttävä ja tehokas valaistus taas on toteutettu neliön muotoon rakennetuilla Overin Square-malleilla. Valaisimia siis räätälöitiin tilaan sopiviksi ja toimitettiin määritetyllä liitosjohdolla varustettuina.

Hallittu kohdevalaistus sisustusmyymälässä

Zicos-sisustuskauppa Ideaparkissa tarjoaa iloa ja inspiraatiota kotien sisustukseen. Tässä myymälässä tuotteiden värien ja muotojen näyttävä esillepano on erityisen tärkeää. Kohdevalaisimiksi valittiin mustat kolmivaihekiskoon asennettavat Center-spotit, joita on helppo siirtää ja suunnata uudelleen tarpeen mukaan.

Airam toimittaa Centereitä useilla eri värilämpötiloilla ja varastovalikoimassa on kaksi runkokokoa ja -väriä. Valaisimet ovat täysin räätälöitävissä monipuolisilla heijastinvaihtoehdoilla eri valovirtapaketeille. PW-mallit on suunniteltu erityisesti kohde- ja korostusvalaistukseen kohteissa, jotka vaativat erityisen laadukasta valoa.

Autokaupan herkut Airamin valossa

Bayerncar-myymälä Ideaparkissa palvelee laadukkaiden ajoneuvojen tuontiin liittyvissä asioissa. Näyttävä valoisuus tiloissa lisää autojen houkuttelevuutta ja tuo tilassa liikkumiseen turvallisuutta ja esteettömyyttä. Myymälähalli valaistiin 90 Ramilla ja kokonaisuutta täydennettiin Center-kohdevalaisimilla.

Toimivat valaistusratkaisut myös teknisissä tiloissa

Laajan valikoiman ansiosta yhteistyö Airamin kanssa varmistaa joustavasti monenlaisten tilojen valaistustarpeet. Ideaparkissa kulissien taakse myymälöiden takatiloihin asennettiin satoja yleisvalaisuun tarkoitettuja valaisimia kuten Airaline Eco, Lumi II, Futura Ex, Module, Fresa, Prettus ja Sono III.

Airamin projektimyynti piti lankoja hallinnassa ja varmisti että tieto asiakaspalvelun, tuotannon ja logistiikan kesken sujuu mutkattomasti, tavaravirrat liikkuvat oikeisiin aikoihin työmaalle. "Kotimaisena toimijana Airam pystyi reagoimaan nopeasti ja toimittamaan valaisimia työmaalle sovituissa aikatauluissa ja täydentämään kokonaisuutta vielä viime tipassakin, kun liiketiloja vielä viimeisteltiin avajaisia varten”, kertoo Kalle Houtbeckers Airamin projektimyynnistä.

Ideapark seinäjoki

Citymarket ideapark

K-Citymarket Ideapark

zicos-ideapark

Bayerncar Ideapark Seinäjoki

Omena Terveys Ideapark