Uusi valaistus paransi kauppakeskuksen asiakaskokemusta

Helsingin Kannelmäen Kauppakeskus Kaareen sisätilojen ilmettä ja valaistusta uusittiin. Näkymiä avarrettiin luotettavalla alakattoon upotettavalla valaistusratkaisulla. Lue lisää piilolista-asennuksesta.

kauppakeskus_kaari

Helsingin Kannelmäessä sijaitseva kauppakeskus Kaari on kompakti ostospaikka. Kaikki palvelut löytyvät läheltä: lähes 80 liikettä, yli 10 kahvilaa tai ravintolaa, 1700 parkkipaikkaa ja hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet. Nyt Kannelmäen oman ostospaikan ilmettä on uudistettu. Lopputulos on viihtyisiä, valoisa ja avara. Tähän päästiin mm. asentamalla näyttäviä viherseiniä, parantamalla kulkuväyliä ja uusimalla valaistusta. 

Kauppakeskus on osittain auki ympäri vuorokauden, joten valaistusratkaisujen on oltava pitkäikäisiä ja luotettavia. Valoisuus tiloissa lisää turvallisuutta ja esteettömyyttä. ”Haluamme, että meillä on helppo liikkua. Avarsimme näkymiä, toimme lisää liiketiloja sekä lisäsimme kulkuyhteyksiä toiseen kerrokseen. Nyt niin asiakkaidemme kuin yritystemme työntekijöiden kauppakeskuskokemus on parempi”, kertoo kauppakeskuksen johtaja Sanna Kinnunen.

Asennuksen tarkat vaatimukset

Visuaalinen ilme valittiin arkkitehtitoimisto Innovarchin suunnitelmien mukaan vastaamaan mahdollisimman läheisesti viereisen aulan ilmettä uudessa alakatossa. Arkkitehti Markus Miiikkulaisen mukaan oli tärkeää löytää ratkaisu, jossa valaisimen alapinta on millilleen katon alapinnan tasalla. Käytävä- ja aulatiloihin valittiin Airamin Plata-paneelivalaisimet. Asennuksen tarkkuusvaatimukset toteutuivat uppoasennuksena piilolista-asennussarjan avulla. Teknisen valaistuslaskennan kohteeseen toteutti Ramboll Finland Oy.

 

Helppo ja tarkka asennus

Plata on matalaprofiilinen valaisin, joka voidaan asentaa paitsi uppoasennettavana, vaijeriripustuksellisena tai erillisellä kehyksellä pintaan asennettavana. Uutta piilolistakattoihin tarkoitettua asennussarjaa tarvitaan aina erikoiskattoihin. Asennussarja soveltuu kaikkiin Plata-valaisimiin. Ne ovatkin saaneet vertailuissa kehuja hyvästä asennettavuudesta.

Mikroprismaoptiikka kiusahäikäisyyn

Ketjutettavaa valaisinta on saatavana kahdella värilämpötilavaihtoehdolla, 830 ja 840. Plata-valaisinta valmistetaan sekä opaalikuvulla että mikroprismaoptiikalla. Mikroprismakuvun ansiosta UGR < 19 (malli Plata MP). Käyttökohteita mm. toimistot, oppilaitokset, sairaalat ja muut terveydenhuollon tilat – yleisesti kohteet, joissa valaistuksen kiusahäikäisy voi olla kriittinen tekijä. Plata-valaisimet soveltuvat Dali-ohjattavaksi.

 

Kauppakeskus Kaari Airam-Plata moduulivalaisin

kauppakeskus Kaari valaistus

kauppakeskus Kaari valaistus

kauppakeskus Kaari valaistus

kauppakeskus Kaari valaistus

kauppakeskus Kaari valaistus