Maisema hammashoidon katossa rentouttaa

Airam toteutti Porissa sairaalan hammassairauksien poliklinikalle valoisan ja rauhoittavan maiseman neljään toimenpidehuoneeseen. Maisemakuva asennettiin alakattojärjestelmään yhdessä upotettavien Plateia Q Sky valaisimien kanssa.

Airam moduulivalaisin maisemakuvalla hammashoitolassa

Satakunnan keskussairaala tarjoaa lähes kaikkien lääketieteen erikoisalojen palveluja Porissa. Airam toimitti sairaalan hammas-, suu- ja leukasairauksien poliklinikalle valoisan ja rauhoittavan maiseman neljään toimenpidehuoneeseen. Maisemakuva asennettiin alakattojärjestelmään yhdessä upotettavien Plateia Q Sky valaisimien kanssa. Porin hammaspoliklinikalla maisemakuva räätälöitiin asiakkaan toiveiden mukaan Airamin kuvavalikoimasta.

Monet kuvamahdollisuudet

Plateia Q Sky -valaisinkokonaisuuksilla voidaan luoda kattoikkunatunnelma tiloihin, joissa luonnonvaloa on vähän tai jossa miljöö kaipaa muuten uutta ilmettä. Tuoteperheestä on saatavana useita kuvavaihtoehtoja ja kokoja sekä yksittäisiä paneeleja. Airamin valmiista taivas- ja lehvästökuvista voidaan rakentaa eri kokoisia ja muotoisia kokonaisuuksia 596 x 596 mm kokoisista valaisimista: (2x3, 3x3, 4x4 ja 3x4 kpl). Järjestelmä voidaan toteuttaa muillakin kuvilla ja maisemilla vaikka asiakkaan omista kuvista kattoon tai seinäpintaan, kunhan kuvan laatu on riittävä tulostusta varten. Valaisin voidaan halutessa asentaa myös Dali-ohjattavaksi.

Levollisemmat potilaat

Minna Alhonen työskentelee erikoissuunnittelijana Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä. Hän oli tutustunut sairaaloihin sekä Suomessa että ulkomailla ja törmännyt vastaavantyyppisiin kattoon kiinnitettyihin luontokuviin Hollannissa.

“Taiteen ja luonnon on selkeästi tutkimuksissa todettu rauhoittavan potilasta (evidence based design), kertoo Alhonen ja summaa nyt toteutetusta valaistusratkaisusta näin: “Hammaslääkärin tuoli jos mikä, on monelle pelottava paikka, tämän vuoksi haimmekin ratkaisua, millä saataisiin kuva kattoon kuitenkaan valaistusta heikentämättä. Airamin Plateia Q Sky on erittäin hieno ja hyvä ratkaisu. Potilailtamme on tullut poikkeuksetta hyvää palautetta ja myös henkilökunta on tyytyväinen viihtyisiin ja valoisiin tiloihin.”