Terveydenhuollon valaistus

Terveydenhuollon valaistussuunnittelua ohjaavat alan tiukat valaistusstandardit. Tarkkuutta vaativassa hoitotyössä on huomioitava, että henkilökunnan vireys pysyy korkealla ja työskentely on turvallista. Puhdastiloissa valaisimilta vaaditaan helppoa puhdistettavuutta ja korkeaa kosteus- ja pölytiiviysluokkaa. Hygieniavaatimusten lisäksi valaistuksella voidaan vaikuttaa siihen, miten potilas kokee hoitoympäristön ja -tilanteen. Hammaslääkärin vastaanotolla taustavalaistut luontokuvat rauhoittavat asiakasta ja luovat miellyttävän ympäristön.

terveydenhuollon valaistus
satakunnan sairaala hammashoito

Maisema hammashoidon katossa rentouttaa

Airam toteutti Porissa sairaalan hammassairauksien poliklinikalle valoisan ja rauhoittavan maiseman neljään toimenpidehuoneeseen. Maisemakuva asennettiin alakattojärjestelmään yhdessä upotettavien Plateia Q Sky valaisimien kanssa.

Lue lisää.
Sysmän Sote-keskus valaistus

Sysmän Sote-keskus sai valoisat tilat

Sysmän uudessa sote-keskuksessa on nyt saman katon alla vastaanottotilat, 20-paikkainen vuodeosasto sekä röntgenin, hammashoidon, sosiaalitoimen ja työterveyden tilat. Airam toimitti rakennukseen energiatehokkaat led-valaistusratkaisut. Led-valaistuksen ja aurinkopaneelien ansiosta rakennuksen energiatehokkuusluvuksi saatiin n. 100.

Lue lisää.
Julkisten tilojen valaistus

Julkisten tilojen valaistus langattomalla ohjauksella

Valo luo julkisiin tiloihin mukavuutta ja turvallisuutta. Valitsemalla langattoman ohjauksen varmistat, että valaistus on helppo mukauttaa vaihteleviin käyttötarpeisiin.

Lue lisää.
Perhekeskus Itäkeskus Helsinki

Langaton valaistuksenohjaus joustaa

Langaton valaistuksen ohjaus joustaa valaistustilanteet ja tarpeet muuttuvat. Valaistustilanteita voidaan ohjata manuaalisesti tai ohjelmoida automaattisiksi ilman että valaisinasennuksiin kosketaan. 

Tutustu langattomiin valaistusratkaisuihin.
Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Valintaopas langattoman valaistuksenohjauksen suunnittelijoille

Suunnittele valaistuksenohjaus asiakaslähtöisesti – valitse älykäs langaton ohjaus. Valaistusjärjestelmä nykyaikaisilla led-valaisimilla yhdistettynä langattomaan ohjaukseen tuo selvää säästöä energiakulutuksessa, asennuksessa ja ohjelmoinnissa.

Lue lisää ja lataa opas!
tietoturva valaistuksen ohjauksessa

Langattoman valaistuksenohjauksen tietoturva – näin otat sen huomioon suunnittelussa

Langaton valaistuksenohjaus on kustannustehokas tapa toteuttaa muunneltava valaistus hyvin monenlaisiin tiloihin. Suunnittelija ja tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari kertoo, kuinka toteutetaan langaton ohjaus, joka on turvallinen käyttää.

Lue lisää.
valaistuksen kustannukset

Langaton valaistuksen ohjaus voi olla perinteistä asennustapaa edullisempi

Mitä tapahtuu, kun sähkösuunnittelutoimiston ja älykodin langattomia ohjausratkaisuja tarjoavan yrityksen insinöörit lyövät päänsä yhteen? Syntyy uusi tapa toteuttaa kodin järjestelmien langaton ohjaus, jonka kustannus on jopa perinteistä asennustapaa edullisempi.

Lue lisää.