Led-valonauha piirtää kaupunginkirjaston maisemaa Oulussa

Oulun kaupunginkirjaston pihapiirin valaistusta uusittiin syksyllä 2017 korvaamalla perinteiset valolähteet uudella tekniikalla. Kirjastorakennuksen veden päällä leijuvaa vaikutelmaa on korostettu ulokkeille rakennetuilla reunamuureilla, jotka on nyt valaistu yhtenäisellä veteen heijastuvalla Airamin Rigel led-nauhavalaistuksella.

Oulun kaupunginkirjasto ulkovalaistus

Reunamuurin valaistus korostaa tilan ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kirjastorakennuksen arkkitehtuuria. Valonauhoilla toteutettu epäsuora valaistus luo kaupunkikuvaan upean esteettisen kokemuksen. Häikäisemätön valaistus luo näkyvyyttä kulkureittien varrelle ja parantaa siten myös ulkonaliikkujien turvallisuutta.

Muurivalaistuksessa käytetty Airamin Rigel -valonauha soveltuu erinomaisesti pitkiin asennuksiin. Nauhaa myydään 50 m keloissa, mutta se voidaan tarvittaessa toimittaa myös määrämittaisena. IP44-kotelointiluokan valonauha kytketään suoraan 230 V verkkojännitteeseen. Valonauhaa on saatavana kahta värilämpötilaa, 3000K ja 4000K.Projekti toteutettiin Rexelin, Oulun Lasipalvelu Oy:n ja Caverionin yhteistyönä.

Perinteikäs kaupunginkirjasto

Oulun kaupunginkirjaston juuret ulottuvat vuoteen 1877, jolloin kunnallinen kirjastolaitos, Kansankirjasto ja lukusali aloittivat toimintansa. Monien muuttojen jälkeen uusi kirjastorakennus avasi ovensa Vänmanninsaarella v. 1982 keskeisellä paikalla kauppatorin edustalla.

Kirjastorakennus Oulujoen suistossa on modernin betoniarkkitehtuurin taidonnäyte ja oleellinen osa kaupungin monumentaalikeskusta. Kirjastorakennuksen, samoin kuin viereisen kaupunginteatterinkin, on suunnitellut arkkitehtipariskunta Marjatta ja Martti Jaatinen. Kirjastossa vierailee vuosittain lähes kaksi miljoonaa kävijää.

Oulun kaupunginkirjasto ulkovalaistus

Oulun kaupunginkirjasto ulkovalaistus

Oulun kaupunginkirjasto ulkovalaistus