Valaistuksella tehoa työpisteeseen

Valaistuksella tehoa työpisteeseen

Oikeanlainen valaistus luo hyvän perustan työskentelylle. Työhuoneen tai työpisteen valaistuksen tulee olla kyllin voimakas, tasainen ja häikäisemätön. Hyvä valaistus pitää myös vireystilaa yllä.

Oikeanlainen valaistus luo hyvän perustan työskentelylle. Työhuoneen tai työpisteen valaistuksen tulee olla kyllin voimakas, tasainen ja häikäisemätön. Kun työpöytä­valaisin on himmennettävissä, voidaan tilaan luoda myös sopiva tunnelma rentoon oleskeluun.

Valaistus kannattaa miettiä muunneltavaksi siten, että valoa tulee useista valonlähteistä. Valaisinvaihtoehtoja löytyy joka makuun. Työskentelyvalaisimen voit asettaa pöydälle tai lattialle, kiinnittää nipistimellä hyllyyn tai suunnata nivelletyn rungon avulla valon kätevästi sinne missä sitä tarvitaan.

Kotitoimiston tai koululaisen työpöydän valoksi kannattaa valita valaisin, joka säätyy käyttäjän tarpeisiin ja eri asentoihin työtehtävän mukaan. Nivelletyt varret ja kääntyvä varjostin antavat monipuolisia säätömahdollisuuksia. Vähennä häikäisyä ja helpota ergonomiaa valokeilaa suuntaamalla. Kiinnitys pöydän reunaan vapauttaa työtilaa pöydällä. Sopiva työpöydän valaistus on valon värilämpötilaltaan valkoista, vähintään 3000 - 4000 K. Hyvä valaistus pitää myös vireystilaa yllä.

Hyvä työpöydän valaisin säätyy monipuolisesti.

Kaunis valaisin on tärkeä osa sisustusta. Airamin valikoimassa on mistä valita. Osa valaisimista muodostaa muotokieleltään yhtenäisen perheen, jolloin voit luoda katto-, seinä- ja pöytävalaistukseen kauniin ja monipuolisen kokonaisuuden helpolla tavalla. Viimeistele kokonaisuus tarkoitukseesi sopivalla led-lampulla. Jos häikäisy ei häiritse, niin kauniita sisustuslamppuja ei tarvitse edes peittää varjostimella.

Tarkkuutta vaativaan työhön

Suurentavat led-valaisimet ovat erinomainen apuväline tarkkuutta vaativiin töihin niin kotona kuin työssä. Suurennuslasivalaisimia voi käyttää myös tavallisina työpistevalaisimina. 

Vanhasta uutta älylampuilla

Pöytävalaisimeen voi lisätä ominaisuuksia älylampun tai himmennettävän lampun avulla. Led-lamput soveltuvat myös vanhoihin valaisimiisi. Ledit ovat värintoistokyvyltään erinomaisia, mikä säästää silmiä rasitukselta. Jos vanhassa valaisimessasi ei ole himmennysominaisuutta, käytä 3-step -lamppuja, joiden ominaisuuksia voit säätää tavallisen valaisinkytkimen kautta. Älylampulla himmennys ja valon värilämpötilan muuttaminen onnistuu ilman himmennintä.

Jotkin pöytävalaisinmallit tarjoavat monipuolisia ominaisuuksia omasta takaa, kuten USB-portteja, himmennettävyyttä tai valon värilämpötilan säädön ja jopa langattoman latausmahdollisuuden!