ActiveAhead – langaton, oppiva älyvalaistus

ActiveAhead on uudenlainen, aidosti älykäs ja skaalautuva langaton valaistusratkaisu. Järjestelmän itseoppiva algoritmi kerää jatkuvasti tietoa ympäristöstään ja oppii mukautumaan niiden mukaan. Ratkaisulla luodaan monipuolisia ja joustavia valaistusympäristöjä ja valaistustilanteita, joissa on aina optimaalinen määrä valoa. Järjestelmä säästää kustannuksia ja energiaa itseoppivan algoritmin ja langattoman ohjauksen ansiosta. 

Hämeenlinnan kirjaston ActiveAhead-valaistus

ActiveAhead vastaa myös jatkuvasti kehittyvän talotekniikan haasteisiin. Älykäs valaistuksen ohjaustapa sopii sekä saneeraus- että uudisrakennuskohteisiin: toimistoihin, julkisiin tiloihin, varastoihin, portaikkoihin, pysäköintitiloihin. Useat Airamin ammattivalaistuksen tuotteet on räätälöitävissä ActiveAhead-yhteensopiviksi sensorilla tai ilman. 

Helppo asennus  

ActiveAheadilla varustetun valaisimen asennus on helppoa, koska ohjauskaapeleita ei tarvita. Itseoppiva ja itsenäinen valonohjausjärjestelmä koostuu led-valaisimen sisäänrakennetusta liitäntälaitteesta, ohjausyksiköstä ja monitoimisensorista. Saneerauskohteissa voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä tiloissa, joissa johdotuksen asentaminen olisi hankalaa tai kallista. Saneerauskohteissa voidaan myös ohjata DALI-valaisimia ActiveAhead Node Advanced -laitteella, joka mahdollistaa DALI-laitteiden ohjauksen langattomalla ActiveAhead-järjestelmällä, jonka äly on hajautettu valaisimiin ja valaistuksen ohjaus tapahtuu langattomasti esiohjelmoidun ohjelmiston avulla Mesh-verkossa BLE-yhteydellä (Bluetooth Low Energy). iOS- ja Android-laitteissa toimivalla ActiveAhead-mobiili­sovelluksella voi säätää valotasoja, luoda valaisinryhmiä ja valaistustilanteita tai määrittää painikkeiden toimintoja.  

  • ActiveAhead-ohjauksen edut 
  • Itseoppiva valaistus optimoi valaistustarpeen.  
  • Valaisinten vapaa sijoittelu ja ryhmittely. 
  • Ohjattavuuden ansiosta pienempi käytön aikainen energiankulutus. 
  • Ohjaustavan ansiosta valaisimien pidemmät eliniät ja harvemmat huoltovälit. 
  • Henkilökohtaisesti säädetty valaistus lisää käyttäjien mukavuutta ja hyvinvointia. 
  • Itseoppiva valaistus luo ihanteellisen valaistuksen 

 

Perinteiseen katkaisimelliseen valaisimeen verrattuna ratkaisu luo ainutlaatuisen käyttäjäkokemuksen: valaisin säätää valaistusta kirkkaammaksi ennakoivasti ja himmentää valaistusta älykkäästi tilan todellisen käytön mukaan. Ennakointi perustuu valaisimien kykyyn oppia, miten tilassa liikutaan ja kykyyn hyödyntää tietoa: järjestelmä säätää valaistusta automaattisesti tarpeen mukaan. Oppimisalgoritmi käynnistyy heti, kun valaisimen virta on kytketty. Se oppii ensimmäiset liikkeet melko lyhyessä ajassa, jos tilassa liikutaan paljon.  

Langattomassa verkossa toimivat ActiveAhead-ohjausyksiköt käyttävät älykästä, tekoälyyn pohjautuvaa algoritmia oppiakseen tilan käytöstä. Valaisimet keräävät tietoja niin omista antureistaan kuin ympärillä olevista muista valaisimista sekä oppivat kerättyjen tietojen perusteella seuraamaan toisiaan ja sytyttämään tiloissa valoja käyttäjien edellä. Järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen riippumatta siitä, onko kyseessä saneeraus- vai uudisrakennuskohde. ActiveAhead -valaistus joustaa saneeraustilanteissa, koska älykkäät valaisimet pystyvät mukautumaan ympäristössä tapahtuviin muutoksiin esim. uusiin väliseiniin ja sen myötä muuttuneisiin valaistusvaatimuksiin. Tarvittaessa itseoppivuus voidaan myös kytkeä pois käytöstä ja määrittää valaisimien toiminta. 

Ihanteellisen valaistus luo viihtyvyyttä  

Toimistotiloissa käyttäjät voivat ActiveTune-toiminnon avulla säätää oman työtilansa valaistusasetuksia henkilökohtaisten tarpeidensa ja mieltymystensä mukaisiksi. Työpisteelle laitetaan QR-koodi, jolla päästään ohjaamaan oman työpisteen valaistusta henkilökohtaisten tarpeiden mukaiseksi.  Jos tilaan on valittu valaisimet tunable white -ominaisuuksilla, voivat tilan käyttäjät itse säätää valkoisen valon värilämpötilaa viileämpään tai lämpimämpään suuntaan. 

Säästöä asennus- ja energiakustannuksissa 

ActiveAhead on suunniteltu tietopohjaisen, jatkuvasti kehittyvän talotekniikan haasteisiin. Uuden sukupolven ActiveAhead Generation 2 -järjestelmä voidaan kytkeä myös pilvipalveluun, jolloin rakennuksen käyttökustannuksissa saadaan säästöä tilojen optimoinnin ansiosta. Järjestelmään on mahdollista liittää tilojen valvonnan ja ylläpidon palvelu Helvar Insights, jolla pystytään myös yhdistämään langalliset reititinjärjestelmät ja ActiveAhead-toteutukset.  

  • ActiceAhead säästää energiaa ja kustannuksia sekä rakennusvaiheessa, että kiinteistön käytön aikana ennakointiin perustuvan valaistuksen ohjauksen ansiosta.
  • Asennuskustannukset pysyvät alhaisina, koska erillisiä ohjauksen johdotuksia ei tarvita. Helppo ja nopea asennus kun asennettaessa ei tarvita erillistä ohjauskaapelointia.
  • Käytössä valaisin säätää valaistuksen toimimaan todellisen tarpeen mukaan. Energiaa säästyy, kun valaisimet osaavat reagoida päivänvaloon. Energiankulutus järkevöityy, sähkölaskut pienenevät ja valaisimen käyttöikä pitenee. 

Airamin palvelevat asiantuntijat    

Airamin Projektimyynti auttaa sinua löytämään optimaaliset kohdekohtaiset valaistusratkaisut. Tarjoamme opastusta langattomien ratkaisujen valinnoissa ja suunnittelussa, koulutusta järjestelmän ohjelmointiin suunnittelijoille ja sähköurakoitsijoille sekä tarvittaessa käytön tukea myös kiinteistön haltijalle.  

» Projektimyynti  
» Tarjouslaskenta  

ActiveAhead saatavana mm. näille valaisinperheille