Airamin fokus kotimaisessa valaisintuotannossa 

Airamilla suunnitellaan yhä enemmän valmistettuja, räätälöityjä valaistusratkaisuja sähköalan ammattimarkkinoille. Paikallisuus, saavutettavuus, asiakkaiden toiveiden kuunteleminen ja niihin vastaaminen ovat tärkeä osa päivittäistä palveluamme. Tuotannon kasvanut kotimaisuusaste ja Lahden tehtaan räätälöintikapasiteetti tukee vakiomallistoamme merkittävästi.

Vario-valaisimen räätälöinti määrämittaan

Palvelevaa tuotantoa asiakkaidemme toivomuksesta  

Airamin logistiikkakeskus ja pääkonttori sijaitsevat Keravalla, valaisintehdas Lahdessa ja paikallisiin markkinoihin keskittyvä toimisto Tukholmassa. Lahdessa valaisintehdas on erikoistunut alumiiniprofiili- ja ohutlevytuotantoon. Valaisintuotannon kotimaisuusaste on kasvanut ja mallisto kasvanut julkisten tilojen, urheiluhallien ja toimistojen valaistustarpeisiin. Palvelemme suunnittelijoita, sähkötukkuja ja sähköurakoitsijoita tarjoamalla monin eri tavoin räätälöityjä valaistusratkaisuja.  

  • Valmistamme Vario-alumiiniprofiilivalaisimet tarvittaessa erilaisilla runkopituuksilla ja eri tiloihin soveltuvilla optiikkaratkaisuilla, suorakulmion muotoon tai seinäasennettavina malleina. 

  • Voimme maalata valaisinrungot, tai vaikkapa moduulivalaisimien pinta-asennuskehykset, millä tahansa asiakkaan toivomalla RAL Classic -värikartan värillä.  

  • Räätälöimme valaisimiimme joustavasti monenlaisia kiinnikkeitä ja kannakkeita, läpijohdotusratkaisuja ja määrämittaisia liitosjohtoja pikaliittimin.  

  • Toimitamme määrämittaan katkaistua led-nauhaa ja niihin yhteensopivia alumiiniprofiileja sekä sisä- että ulkokäyttöön. 

» Katso video Lahden valaisintehtaan tuotannosta ja räätälöintimahdollisuuksista.

Älykkäästi pätevät valaistuksen ohjausratkaisut 

Autamme asiakkaitamme käyttämään tuotteitamme energiatehokkaasti. Varustamme sekä uudet että ennestään tutut valaisinmallit erilaisiin ohjausjärjestelmiin soveltuviksi, olipa kyseessä langalliset tai langattomat Casambi- tai Helvar ActiveAhead -ohjausjärjestelmät.  

Älykkäät valaistusratkaisut sopivat sekä saneeraus- että uudisrakennuskohteisiin ja ovat räätälöitävissä useimmille Airamin valaisinperheille. Ne ovat monin tavoin perinteisiä ohjausratkaisuja joustavampia ja energiatehokkaampia.  

  • Älykkäät langattomat valaistuksenohjausjärjestelmät ovat helppoja ottaa käyttöön ja ylläpitää sekä kustannustehokas ratkaisu sillä  asennus ei vaadi erillisiä ohjauskaapeleita.  
  • Valaisimet kuluttavat käytön aikana merkittävästi vähemmän sähköä perinteisiin ratkaisuihin verrattuna sillä järjestelmät voidaan ohjelmoida toimimaan tilakohtaisten tarpeiden mukaan. Energiankulutus saadaan optimoitua, kun järjestelmässä on käytössä liikkeeseen ja päivänvaloon reagoivat tunnistimet. 
  • Älykkäillä valaisimilla on pidempi käyttöikä. 

Täysin uudistettu Sport-mallisto

Kotimaista tuotantoa oleva Sport on uusin Lahden valaisintehtaalla suunniteltu ja valmistettu urheilutilavalaisinperhe. Laadukas teräsrunkoinen valaisin sopii korkeisiin urheilutiloihin. Perinteisen urheilutilavalaisimen pallosuojaritilä on korvattu nyt kirkkaalla polykarbonaattikuvulla, jonka ansiosta valo jakautuu erittäin tasaisesti valaistavalle alueelle. Valaisimessa on vakiona 60 asteen linssit. Sport on pallosuojatestattu VDE 0710-13 standardin edellyttämällä tavalla. Laadukas kupumateriaali ja vahva teräsrunko ottavat kaikista suunnista tulevat iskut turvallisesti vastaan.  

Urakoitsijat ilahtuvat Sport-valaisimen ulosvedettävästä kytkentärimasta, jossa integroidut pinta-asennuskannakkeet tekevät asentamisesta erittäin helppoa. Lisäksi pinta-asennuskannakkeet on aukotettu sopimaan yleisimpiin valaisinripustuskiskoihin.  

Vario-valaisimesta on moneksi 

Vario on Suomessa kehitetty ja valmistettu alumiiniprofiilivalaisinsarja, jota voimme räätälöidä monin tavoin. Vakiomallistommekin on varsin laaja. Voit asentaa Varion pintaan, ripustaa vaijereilla tai valita mallin, joka antaa miellyttävää epäsuoraa hajavaloa. Nyt Vario-valaisinperhe on kasvanut linssioptiikkaversioilla, jotka ovat täydellinen valinta toimistoihin ja oppimisympäristöön, missä tavoitellaan kiusahäikäisyn minimointia. 

Vario-valaisimella on avainlippu

Airam on Suomalaisen Työn Liiton jäsen, joten Suomessa tuotettu valaisin on meille asia, josta olemme erityisen ylpeitä. Lahdessa valmistamillamme Vario-valaisimilla on Avainlippu-merkki, mikä kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Suomalaisena yrityksenä liputamme suomalaisen osaaminen, vastuullisuuden ja kotimaisen työn puolesta. 

Kilauta Keravalle

Airamilla on hyvät valmiudet toimittaa valaistusprojekteja vaativiempienkin tahtityömaiden aikataulussa, joissa tarkasti suunniteltu ja tasaisella nopeudella yhtäjaksoisesti etenevä työnkulku sekä valaisintoimitusten oikea ajoittaminen on keskeinen tekijä.

Airamin projektimyynti reagoi nopeasti asiakkaidemme tarpeisiin auttamalla löytämään optimaaliset kohdekohtaiset valaistusratkaisut. Tarjouslaskentatiimimme auttaa tarvittaessa valaistuksen suunnittelussa  ja kouluttaa järjestelmän ohjelmointiin suunnittelijoita ja sähköurakoitsijoita sekä tarvittaessa antaa käytön tukea myös kiinteistön haltijalle. 

Anita Lindfelt, valaisimen ohjaustavan räätälöinti

Anita Lindfelt, valaisimen ohjaustavan räätälöinti

Jani Kaivola, levytyökeskus

Jani Kaivola, levytyökeskus

Timo Saarinen, valaisinrungon kanttaus

Timo Saarinen, valaisinrungon kanttaus

Harri Moilanen, hitsaus

Harri Mielonen, hitsaus

Sport-valaisimen automaattimaalaus

Sport-valaisimen automaattimaalaus

Niko Kaivola, Vario-valaisimen maalaus.

Niko Kaivola, Vario-valaisimen maalaus.

Anita Lindtfelt, Vario-valaisimen lopputarkastus

Anita Lindfelt, Vario-valaisimen lopputarkastus