Avointen ovien päivä Lahden valaisintehtaalla oli menestys

Avointen ovien päivä Lahden valaisintehtaalla oli menestys

Airam avasi ovet Lahden tehtaalla kaikelle kansalle 6.10.2022 osana Suomalaisen Työn Liiton Tervetuloa meille -viikkoa. Ideana oli kutsua paikalliset alueen asukkaat ja alasta kiinnostuneet alan ammattilaiset sekä media tutustumaan Lahden uudella...

Airam avasi ovet Lahden tehtaalla kaikelle kansalle 6.10.2022 osana Suomalaisen Työn Liiton Tervetuloa meille -viikkoa. Ideana oli kutsua paikalliset alueen asukkaat ja alasta kiinnostuneet alan ammattilaiset sekä media tutustumaan Lahden uudella valaisintehtaalla suomalaiseen työhön, nähdä opastettu tehdaskierros, tutustua näyttelytilassa esilläolevaan tuotteistoomme sekä nauttia samalla kakkukahvit. Tapahtuman tarkoitus, nostaa esille suomalaista osaamista ja edistää yritysten tunnettuutta, onnistui loistavasti. 

Airamin Lahden tehtaalla

Airamin tuotanto kiinnosti laajalti 

Lahden tehtaalla paikan päällä kävi kolmen tunnin ajan toistasataa ihmistä, paikallisia lähiseudun asukkaita, työntekijöitä lähialueen muista yrityksistä, entisiä Sähkö-Lahden työtekijöitä, Lahden alueen sähkötukkuliikkeiden ja suunnitteluyritysten ihmisiä. 

Mukana oli myös ryhmä Harjula Setlementti ry:n järjestämän maahanmuuttajapalvelujen kurssilaisia suorittamassa opintopolkua yhtenä osana Kohti työelämää -hanketta. Oli ilahduttavaa nähdä, että sekä valaistusalan ammattilaiset että paikalliset asukkaat ja kuluttajat olivat kiinnostuneita Airamin tuotannosta ja valaistusalan palveluiden löytymisestä läheltä.

Airam Lahti, valaisintehtaalla

Viestimme vierailijoille pähkinänkuoressa

  • Airam on suomalainen vuonna 1921 perustettu perheyritys.
  • Airam osti syyskuussa 2021 konkurssiin ajautuneen Sähkö-Lahti Oy:n tehtaan. Airamin Lahden valaisintehtaan tuotanto käynnistyi suunnitellusti keväällä 2022. 
  • Uudelle tuotantolaitokselle on jo siirtynyt Keravalta koko valaisintuotanto ja kokoonpano.   
  • Lahden tuotantolaitos on erikoistunut metallirunkoisiin valaisimiin toimistojen, julkisten tilojen ja teollisuuden tarpeisiin. 
  • Lahden tehdas mahdollistaa Airamille muun muassa aikaisemmin alihankkijoiden avulla valmistettujen tuotteiden tuotannon ottamisen omiin käsiin, mikä tarkoittaa entistä lyhempää ja vastuullisempaa tuotantoketjua. 
  • Räätälöinti- ja esivalmistuspalveluiden kapasiteetti kasvaa nyt merkittävästi.
  • Airam aikoo tulevaisuudessa lisätä valikoimiinsa myös kuluttajavalaisinsarjoja vähittäiskaupan kanaviin, jotka on suunniteltu Suomessa ja tuotettu Lahdessa. 

Tapahtumasta tiedotettiin etukäteen lehdistötiedotteilla ja sosiaalisessa mediassa saimme myös kuuluvuutta Ylen Lahden alueen kuuluvuusalueella koko päivän ajan. Airamin asiantuntijat antoivat haastatteluja. Saimmekin tempauksesta paljon hyvää näkyvyyttä kun lehtijuttu verkkoversiona julkaistiin heti perjantaina Etelä-Suomen Sanomissa ja Ylen-verkkosivuilla.