Koulupolku kutsuu

Koulupolku kutsuu

On taas se aika vuodesta, kun koululaiset - pienet ja isot - siirtyvät kesälaitumilta koulutielle. Airam lahjoittaa pyöränvalot Keravalla 7. luokan aloittaville koululaisille ja toivottaa turvallista koulumatkaa!

Tulevina viikkoina liikenteessä vaaditaan erityistä tarkkuutta, kun tiet täyttyvät koululaisista.Varsinkin pienemmiltä oppilailta liikenne- ja väistämissäännöt voivat helposti unohtua, kun itsenäistä kulkemista vasta harjoitellaan. Syksyn alku tuo mukanaan hämärän ja pimeän ja mahdollisesti huonon sään. Syksyisin ja talvella pyöräonnettomuuksien taustalla onkin usein pimeys.

Lain mukaan pyörässä on oltava pimeällä valkoinen tai vaaleankeltainen etuvalo ja punainen takavalo. Vaihtoehtona on kiinnittää vastaavat valot polkupyörän sijasta kypärään. Se, että tienkäyttäjät näkevät ja huomaavat valojen avulla toisensa, on kuitenkin ensisijaisen tärkeää ja lahjoituksellamme haluamme lisätä koulumatkojen turvallisuutta juuri tältä osin.

Pääkonttorimme toimii Keravalla ja siksi olemme valinneet lahjoituksen kohteeksi paikalliset koulut: Keravanjoen koulun, Kurkelan koulun ja Sompion koulun. 7. luokkalaiset valikoituivat lahjoituksen kohteeksi, koska heille yläkouluun siirtyminen on yksi uusi merkittävä askel opintiellä.

Lahjoitetut tuotteet ovat:

Vinkkimme turvallisempaan pyöräilyyn

  1. Käytä sopivaa kypärää. 
  2. Varmista, että pyörässäsi on toimivat etu- ja takavalot. 
  3. Vältä huonokuntoisia ja huonosti valaistuja teitä.
  4. Käytä heijastimia pyörässä ja vaatteissa. 
  5. Pidä pyöräilynopeus kurissa ja hiljennä risteyksiin. 
  6. Noudata yleistä varovaisuutta ja yhteisiä liikennesääntöjä. 

Koululainen pyöräilee alikulkutunnelissa ja etuvalo loistaa

Hyvä valo on tärkeä myös koulupöydällä

Hyvässä valossa jaksaa keskittyä läksyihinkin! Työvireen säilyttämiseksi koululaisen pöydälle kannattaakin hankkia sellainen valaisin tai lamppu, joka loistaa valkoista tai viileän valkoista valoa (3000 - 4000 K). Tarkkaa työskentelyä ja erilaisia arkarteluprojekteja varten suosittelemme monipuolisia suurennuslasilla varustettuja Loop-sarjan valaisimia. Kokeile ja innostu!

Loop USB valaisin