Valoa sähköttömälle mökille

Valoa sähköttömälle mökille

Sähköttömällä mökillä lisävalo on tarpeen illan pimetessä. Aurinkokennovalot ja paristovalot tuovat silloin elämään pientä helpotusta ja turvallisuuden tuntua.

Onko sinulla kesämökki jossa ei ole sähköliittymää? Tai onko tontilla sähkötön rantasauna, leikkimökki tai grillikatos? Jos vastaat kyllä, kuulut kenties siihen porukkaan, jotka kaipaavat mökillä rentoa meininkiä ja luonnonläheisyyttä. Kuivina kesinä on monin paikoin voimassa metsäpalovaroitus, jolloin nuotion loimustakaan ei pääse nauttimaan. Illan pimetessä aurinkokennovalot ja paristovalot ovat omiaan tuomaan elämään pientä helpotusta ja turvallisuuden tuntua.

Aurinkokennolla varustetut koristevalot luovat juhlavan tunnelman paikkoihin, joihin sähköä ei ole saatavissa. Solar-koristevalot eivät juurikaan lämpene, joten ne ovat varsin helppokäyttöisiä, huolettomia ja turvallisia.  Pihan koristelussa Solar-koristevalojen sesonki alkaa viimeistään juhannuksena ja jatkuu pitkälle syksyyn, niin kauan kuin auringon valoa riittää. Valitse solar-kennolle aurinkoinen paikka, jossa kenno pääsee tankkaamaan energiaa päiväsaikaan. Myöhemmin, kun ilta hämärtää, koristevalot syttyvät automaattisesti.

Paristovalo kaapin sisäpuolelle kiinnitettynä

Paristokäyttöiset valot helpottavat arkea

Hämärä on sinänsä tunnelmallista, mutta miksi tehdä mökkielämästä tarkoituksella hankalaa? Varaa kesän alkajaisiksi sähköttömälle mökille reilusti paristoja ja erilaisia valonlähteitä. Kevyen, liiketunnistimella toimivan paristovalon kiinnität helposti vaikkapa pimeän komeron sisälle. Näin näet heti, mitä olet kaapista etsimässä. Pidä taskulamppua tai paristolyhtyä ovenpielessä. Lyhty on helppo napata mukaan ja kantaa kantokahvasta. Valo tuo turvaa, jos on tarve piipahtaa myöhään yöllä pihan perällä. Perillä lyhty tai taskulamppu on myös helppo asettaa kantokahvasta roikkumaan.

Led-lamppu aurinkopaneelille

Jos kaipaat mukavuussyistä sähköä mökkiisi, niin olet ehkä hankkinut sinne aurinkopaneelit. Niillä pärjäätkin varsin pitkälle. Solar led-lamppu toimii sekä 12 V AC että DC jännitteellä. Lamppua käytetään aurinkopaneelien lisäksi veneissä, asuntovaunuissa ja matkailuautoissa.