Langattomuus tuo säästöjä ja helpotusta

Langattomuus tuo säästöjä ja helpotusta

Langattomilla valaistuksen ohjausratkaisuilla on monia etuja. Näistä ilmeisimmät ovat kustannustehokkuus sekä valaisinten kaapeloinnista riippumaton ryhmittely. Lue miten valaistuksen suunnittelijat ja urakoitsijat sekä kiinteistön omistajat ja käyttäjät hyötyvät langattomuudesta.

Langattomilla valaistuksen ohjausratkaisuilla voidaan säästetää asennuskustannuksissa ja energiankulutuksessa, kun vanha, ei-ohjattava valaistus, muutetaan moderniksi ohjattavaksi valaistukseksi. Erityisen hyvin langaton ohjaus sopii niihin saneerauskohteisiin, joissa ei ole mahdollisuutta lisätä ohjauksen kaapelointia. Airamin laajasta valaisinvalikoimasta on mahdollista saada yli 40 tuoteperhettä langattomina ratkaisuina.

Etuja valaistuksen suunnittelijalle

Suunnittelijalle langaton ohjattavuus on hyvä uutinen, koska, toisin kuin langallisessa DALI-ohjauksen suunnittelutyössä, valaisimien monimutkaiset ohjauskaapeloinnit voidaan unohtaa. Käytännössä valaistuksen määrittely tehdään mobiiliaplikaatiolla langattomasti vasta asennuksen jälkeen. Valaisimien ryhmittely on helppoa ja ryhmittelyä on myös helppo muuttaa. Ryhmittely on erityisen tärkeää langattoman signaalien kuuluvuuden varmistamiseksi. Yleisesti saatavissa olevat ohjausratkaisut mahdollistavat myös sopivimman tuotevalinnan valmistajasta riippumatta.

Urakoitsijan työ helpottuu

Urakoitsijan näkökulmasta langattoman valaistuksen asentaminen on nopeampaa, helpompaa ja edullisempaa, koska ratkaisu teettää vähemmän työtä. Säästö konkretisoituu materiaalikustannuksissa verrattuna perinteiseen DALI-ohjaukseen, koska ohjauskaapelointia ei tarvita. Urakoitsijat voivat pienellä opastuksella tehdä ohjelmointityön itse, eikä heidän tarvitse turvautua ulkopuoliseen apuun.

Energiankulutus kiinnostaa kiinteistönomistajaa

Kiinteistönomistajan näkökulmasta tärkeintä älykkään valaistuksen ohjauksen valinnassa on helppous, käytön vaivattomuus ja ennen kaikkea pieni energiankulutus. Langattomuuden etuna on valaistuksen muutojoustavuus. Langallisessa ohjauksessa valaistuksen muuttaminen jälkeenpäin on huomattavasti hankalampaa ja kalliimpaa. Valaisimien käytön optimoinnin ansiosta valaisimien tekninen elinikä yleisesti kasvaa, mikä näkyy kiinteistönomistajalle selvänä säästönä pidemmällä aikavälillä. Kiinteistön huoltopäällikkö tai muu valaistuksesta huolehtiva voi myös poiketa valmiiksi asetetuista säännöistä tarvittaessa.

Käytön helppous ja vaivattomuus

Käyttäjälle langattoman ohjaus tuo edistyksellisyyttä, mukavuutta ja käytännöllisyyttä. Langattomuus antaa käyttäjälle aivan uudenlaisen mahdollisuuden ohjata itse esim. oman työpisteensä valaistusta. Tällöin hänelle annetaan myös käyttökoulutusta ennen käyttöönottoa.