Syväoptiikka maksimoi valaisimen hyötysuhteen ja minimoi kiusahäikäisyn

Syväoptiikka maksimoi valaisimen hyötysuhteen ja minimoi kiusahäikäisyn

Syväoptiikkavalaisimet sopivat loistavasti toimistojen ja julkisten tilojen yleisvalaistukseen. Niillä voidaan myös rakentaa näyttävä ja tyylikäs kohdevalaistus. Deep Optic -tekniikkaa hyödyntävissä syväoptiikkavalaisimissa valonlähde ja valaiseva pinta on sijoitettu syvälle valaisimen sisälle, jolloin luminanssipisteet katoavat, eikä valo häikäise käytännössä lainkaan.

Syväoptiikkaa hyödyntävillä valaisimilla on mahdollista toteuttaa huomaamatonta valaistusta hyvällä energiatehokkuudella. Syväoptiikan avulla voidaan päästä jopa 150 lumeniin wattia kohden samalla, kun valaisimien kiusahäikäisy pystytään eliminoimaan käytännössä kokonaan. 

Syväoptiikkavalaisimilla voidaan luoda esimerkiksi koululuokkiin riittävä valoteho, jonka UGR-häikäisyarvo on huomattavasti suositeltuja viitearvoja pienempi. Syväoptiikkavalaisimet ovatkin parhaimmillaan julkisissa tiloissa, joissa kaivataan tehokasta mutta huomaamatonta valaistusta. 

Mainioita tiloja syväoptiikkavalaisimille ovat esimerkiksi odotusaulat, kokoushuoneet ja toimistot. Lisäksi syväoptiikan avulla voidaan rakentaa näyttäviä kohdevalaistuksia muun muassa hotelleihin, museoihin, ravintoloihin ja kahviloihin.

Deep Optic -tekniikka perustuu syvälle sijoitettuun valonlähteeseen ja tummiin heijastuspintoihin

Syväoptiikkavalaisimien häikäisemätön linssioptiikka perustuu siihen, että valonlähde – yleensä led-valonlähde – sijoitetaan syvälle valaistavan pinnan yläpuolelle. Valo ohjataan ulos valaisimesta heijastintekniikan avulla. 

Syväoptiikkavalaisin ei tarvitse valoa hajottavaa kupua, mikä tekee valaisimesta myös energiatehokkaan.

Syväoptiikkavalaisimissa käytetään kirkkaiden heijastimien sijaan yleensä tummansävyisiä tai mustia heijastimia. Tummat heijastuspinnat vähentävät sivuttaissuuntaista kiusahäikäisyä ja huolehtivat siitä, että valo kohdistuu kauniisti juuri sinne, minne pitääkin.

Avauskulmaa säätämällä syväoptiikkavalaisin antaa aina oikean määrän valoa

Syväoptiikkavalaisimet voidaan kohdistaa täsmälleen haluttuun suuntaan ja haluttuun avauskulmaan. Syväoptiikkavalaisimia voidaan valmistaa laajalla valikoimalla eri valonavauskulmia jopa 80 asteen kulmaan saakka. Tyypillisesti Deep Optic -tekniikkaa käytetään, kun halutaan selvärajaista valoa.
Hyvin suunniteltu, tarkasti rajattu valon avauskulma saa aikaan joko täysin huomaamattoman tai vaihtoehtoisesti modernin ja tyylikkään valaistuksen, joka toimii tunnelmanluojana ja katseenvangitsijana.

Kaikki Airamin syväoptiikkavalaisimet voidaan toimittaa useisiin langattomiin valaistuksenohjausjärjestelmiin tai langalliseen Dali-ohjausjärjestelmään yhteensopivina.  Saatavilla olevat langattomat ja langalliset ohjausvaihtoehdot lisäävät valaisimien käyttömahdollisuuksia.

Syväoptiikkavalaistus kannattaa suunnitella asiantuntijan avustuksella

Useimmat syväoptiikkavalaisimet ovat upotettavia ja vaativat suhteellisen paljon tilaa katon koolauksista. Perinteiset led-alasvalot asennetaan 20–30 millimetriä kattopinnan sisälle, mutta syväoptiikkavalaisimet voivat tarvita yli kymmenen senttimetriä asennustilaa. Airamin syväoptiikkavaloista Top-valaisimet voidaan myös pinta-asentaa.

Syväoptiikkavalaisinten asennus ja sijoittelu kannattaa siis suunnitella tarkkaan ja käyttää projektissa apuna valaistussuunnittelijaa. Jotta erilaisten tilojen valaistusstandardit täyttyisivät, syväoptiikkaan perustuvaa valaistusta kannattaa yleensä täydentää esimerkiksi erillisillä toimistovalaisimilla.

Airamin syväoptiikkavalaisimet sopivat moniin tiloihin

Airamin syväoptiikkavalaisimet sopivat erityisesti julkisiin tiloihin ja toimistoihin, mutta valikoimasta löytyy oivallisia ratkaisuja myös kotioloihin tai esimerkiksi hotellihuoneisiin. Airamin syväoptiikkavalaisimet täyttävät Ekosuunnittelu-direktiivin vaatimukset, ja niiden virtalähteet ja valonlähteet voidaan tarvittaessa helposti vaihtaa.

___

Deep Flame – tyylikäs ja minimalistinen, äärimmäisen muunneltava alasvalo, josta on valittavana useita runkokokoja, värejä ja pituuksia. Deep Flame -valaisimen UGR-arvo on jopa alle 11.

Cosy Fix ja Cosy Tilt – klassinen pyöreä alasvalo, joka mahdollistaa erinomaisen värintoiston. Huomaamattoman kehysrenkaan ansiosta valaisin mukautuu erilaisiin rakenteisiin. Cosy Tilt -valaisimet ovat suunnattavia. Cosy-valaisimien UGR-arvo on alle 19.

Ebba – minimalistinen moduulivalaisin sulautuu saumattomasti kattorakenteeseen. Mustalla heijastimella varustetut mallit (UGR alle 16) soveltuvat erityisen hyvin toimistoihin, ja valkoisella heijastimella varustetut valot (UGR alle 19) sopivat esimerkiksi käytäviin ja odotustiloihin. 

Top – siro pinta-asennettava valaisin sopii erityisesti tiloihin, joissa kaivataan tehokasta ja miellyttävää yleisvaloa. Valaisimeen on saatavilla myös ripustusvaijerisarja. Valaisimen UGR-arvo on tehosta riippuen alle 16 tai alle 19.

___

Ota yhteys Airamin projektimyyntiin ja löydetään yhdessä paras syväoptiikkaratkaisu valaistusta kaipaavaan tilaasi!